Luigi De Donato

Luigi De Donato ©Ribalta Luce Studio
BIOGRAFIA

Músic i cantant polivalent, Luigi destaca per ser un dels intèrprets més distingits del repertori dels segles XVII i XVIII. Ha treballat amb els principals directors i formacions barroques.

Va cantar Orfeo (Caronte) de Monteverdi i Il Ritorno d’Ulisse in patria (Il Tempo i Nettuno) amb el mestre Rinaldo Alessandrini i direcció de Robert Wilson a La Scala, i al Teatro Real de Madrid amb William Christie y producció de Pier Luigi Pizzi. Amb Jean-Christophe Spinosi, va interpretar el paper de Sèneca a L’Incornazione di Poppea al Teatre Colón de Buenos Aires.

Els seus papers d’obres de Händel inclouen Ariodate (Serse) a Madrid, Moscou i Barcelona sota la direcció de Jean-Christophe Spinosi, així com a Beaune amb Ottavio Dantone; Polifemo (Aci, Galatea e Polifemo) amb Giovanni Antonini al Festival de Salzburg, i amb Ruben Jais al London Wigmore Hall; Leone (Tamerlano) al Teatre Real de Madrid amb Paul McCreesh i Graham Vick; Argante (Rinaldo) dirigida per Ottavio Dantone i posada en escena per Jacopo Spirei en diversos teatres italians; El rei d’Escòcia (Ariodante) en una producció de Gianluca Capuano i David Alden al Teatre Bolshoi.

Altres actuacions destacades de la seva carrera inclouen el paper protagonista a Le Nozze di Figaro a l’Òpera de Niça, Le Grand Inquisiteur a Don Carlos a l’Hamburg Staatsoper, Alcandro a l’Olimpiade de Vivaldi amb Jean-Christophe Spinosi al Théâtre des Champs-Elysées de París, Sarastro a Die Zauberflöte al Théâtre du Capitole de Toulouse, Polyphème a Acis et Galatée de Lully al costat de Federico Maria Sardelli al Teatro del Maggio Musicale de Florència.

Els compromisos recents i propers inclouen el Messies de Händel amb Alessandro De Marchi a Innsbruck, on també pujarà a l’escenari com Alcandro a L’Olimpiade de Vivaldi, i Aci, Galatea e Polifemo (Polifemo) al Festival de Halle. Luigi es retrobarà amb Jean-Christophe Spinosi per a la Gran Missa en do m de Mozart i Orlando furioso (Astolfo) de Vivaldi al Théâtre des Champs-Elysées. També interpretarà Serse (Ariodate) al costat de David Bates i La Clemenza di Tito (Publio) amb Ben Glassberg al l’Òpera de Roan (Normandia).

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?