María Hinojosa

BIOGRAFIA

Va iniciar els seus estudis de cant a la seva Sabadell natal amb M. Teresa Boix. Es llicencia en cant i lied a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la màxima qualificació, on va rebre Premi d’Honor pel seu projecte de final de carrera. El 2007 es destaca la seva actuació a El dúo de la Africana, dirigida per Xavier Albertí en la temporada del Teatre Lliure, per la qual és nominada com a Millor Actriu Musical, i va guanyar el premi de la crítica als Premis Butaca del mateix any. La Temporada del 2011 és nominada també per protagonitzar La Pajarera, de Lluïsa Cunillé, també dirigida per Xavier Albertí. Col·labora amb importants grups de música antiga dirigits, entre d’altres, per Pablo Heras Casado, Gabriel Garrido, Ottavio Dantone, Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, entre d’altres.

En escena, ha col·laborat amb La Fura dels Baus, Els Comediants, Francisco Negrín, Robert Carsen, Lluís Pasqual i altres i té una important activitat discogràfica, amb enregistraments com ara Gli Amori d’Apollo e di Dafne di Cavalli, Juditha Triumphans de Vivaldi dirigida per Ottavio Dantone, La Salustia de Pergolesi i destacades òperes de compositors catalans contemporanis com Primary Colours d’Agustí Charles, Anna Crusa d’Eduard Resina, RMSonce i The game of
life
de Francesc Martí.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


ATENCIÓ

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que tenim plans de subscripcions amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes. Vols continuar amb aquesta transacció?