Marie-Ange Nguci

Marie-Ange Nguci ©Caroline Doutre
BIOGRAFIA

Marie-Ange Nguci ha tocat amb algunes de les orquestres més importants del món com ara l’Orquestra de París, la Nacional de Lió, les orquestres de Cambra de Basilea i París, l’Orquestra Nacional de Lille,  Konzerthaus de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la BBC o la Tonkünstler. El seu ampli repertori va de la música barroca, clàssica i romàntica a la contemporània.

Des que va guanyar el seu primer concurs internacional el 2011, el Lagny-sur-Marne de França, Marie-Ange Nguci ha obtingut altres premis internacionals com el Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Award 2011 de Nova York, el Premi de la Fundació Charles Oulmont 2016 i el Premi del Gran Jurat 2018 de la Societat d’Arts de Ginebra. També ha estat guardonada per la Fundació Yamaha Music i l’Acadèmia Internacional de Música del Principat de Liechtenstein.

Va rebre una gran atenció del públic el 2018 amb la publicació del seu primer CD, En miroir, amb el segell Mirare, on interpreta obres per a piano de Franck, J. S. Bach, Saint-Saëns i T. Escaich. Aquell mateix any el disc va rebre el prestigiós premi Choc de la revista Classica i molts elogis de la premsa.

Nguci, va néixer a Albània i va mostrar un talent precoç. Amb 13 anys va entrar al Conservatori de París on va rebre classes del professor N. Angelich i va acabar el Màster en Interpretació Pianística amb matrícula d’honor en només tres anys. El 2016, amb 18 anys, va ser la candidata més jove mai admesa en un doctorat en arts musicals a la City University de Nova York. Toca l’orgue i el violoncel i durant un any va estudiar direcció a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. Parla set idiomes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?