Marta Gardolinska

Marta Gardonlinska ©Bartek Barczyk
BIOGRAFIA

La prometedora directora polonesa va atraure l’atenció internacional quan va ser directora associada de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth (2018-2020). La temporada 2019-2020 va debutar amb molt d’èxit als Estats Units amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, amb la que colabora amb regularitat des de llavors. A més, des de la present temporada Gardolińska és la directora musical de l’Òpera Nacional de la Lorena i a partir del proper curs 2022-2023 serà la principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya durant dues temporades.

Durant l’actual temporada, la directora polonesa debuta amb la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Nacional del Capitole de Toulouse i a l’Òpera de Burdeus. A més, dirigeix per primera vegada algunes de les principals formacions britàniques, com les Simfòniques de Londres i Birmingham, la Royal Northern Orchestra, la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool i l’Orquestra Nacional de la BBC de Gal·les.

La temporada 2020-2021, va debutar amb la Reial Orquestra Nacional Escocesa, l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa, l’Orquestra Nacional de la Lorena i l’Orquestra de Cambra de París, entre d’altres. També va tornar a dirigir l’Orquestra Simfònica de Bournemouth i l’Orquestra Tonkünstler al Musikverein de Viena.

El 2019, Gardolińska va debutar amb l’Orquestra de Cambra Escocesa al Festival d’Edimburg. Altres actuacions recents inclouen concerts amb la Wiener Concert-Verein al Musikverein de Viena i el seu retorn a Varsòvia per dirigir els músics joves de la I, Culture Orchestra al Philharmonic Hall.

Entre els nombrosos guardons que ha rebut, hi ha una menció honorífica i el premi especial de l’orquestra en el Concurs de Direcció de Witold Lutoslawski (Polònia, 2016), i el tercer premi i el premi especial de l’orquestra al Concurs Internacional de Direcció Felix Mendelssohn (Grècia, 2016). També va ser semifinalista del Primer Concurs Internacional de Direcció de Hong Kong (2018). El 2016, Gardolińska va rebre el títol de Destacada Polonesa a Àustria i, la temporada 2017-2018 va ser nomenada membre associada de la Taki Alsop Conducting Fellowship, fundada per Marin Alsop.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?