Matthias Pintscher

Matthias Pintscher ©Felix Broede
BIOGRAFIA

És el director musical de l’Ensemble Intercontemporain (EIC), el conjunt líder mundial de música contemporània fundat per P. Boulez. Conegut també com un dels compositors més importants de l’actualitat, Pintscher dirigeix l’estrena de la seva nova obra per a baríton, cor i orquestra, interpretada per G. Nigl i el Cor i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera al Festival de Música Viva el febrer del 2020.

Juntament amb l’EIC, la temporada 2019-2020 estrena noves obres de B. Furrer, P-Y. Macé, J. B. Borowski i C. Iannotta, entre d’altres. Altres projectes inclouen portar l’obra audiovisual a gran escala From Within, creat per M. Nikodijevic i R. Henke i estrenada per l’EIC el juny del 2018, al BOZAR, el Palau de Belles Arts de Brussel·les, acompanyar l’EIC en projectes artístics en residència a la Sala Pierre Boulez de Berlín.

Entre els esdeveniments més destacats figuren projectes com la direcció d’orquestres filharmòniques i simfòniques com les de Los Angeles, Chicago, Cleveland, Dallas i Cincinnati, així com l’Orquestra de Cambra d’Europa, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, l’Orquestra de París i l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam, la Reial Orquestra del Concertgebouw, la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra Mariinsky, l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena i la Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, a més d’una extensa gira internacional amb l’Ensemble Intercontemporain. D’altra banda, Matthias s’ha presentat com a director convidat amb les orquestres simfòniques de la Ràdio d’Alemanya del Nord d’Hamburg, de la Ràdio de Dinamarca, de la Ràdio de Finlàndia, així com les de Sydney i Melbourne. Així mateix, va ser artista en residència de l’Orquestra de Cambra de Los Angeles i director creatiu de la Tonhalle durant la temporada 2018-2019.

És un compositor prolífic les obres del qual són interpretades a escala mundial per importants orquestres i artistes. La temporada passada, A. Weilerstein i l’Orquestra Simfònica de Boston van estrenar el seu concert per a violoncel Un despertar, i l’abril del 2017 va tenir lloc l’estrena mundial de Shirim per a baríton i orquestra amb el cantant danès B. Skovhus i l’Orquestra de l’Elbphilharmonie d’Hamburg. És també professor a l’Escola Juilliard des del 2014 i les seves publicacions apareixen a l’editorial Bärenreiter-Verlag.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?