Mercedes Gancedo

Mercedes Gancedo ©Lucas Sánchez
BIOGRAFIA

Nascuda a Buenos Aires, debutà amb 18 anys en el rol de Despina (Così fan tutte) al Teatro Roma de la seva ciutat natal. Formada amb Jaume Aragall, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé i Cecilia Bartoli, entre d’altres, Gancedo combina la faceta operística amb el lied i l’oratori.

Ha estudiat el Màster de Lied “Victoria de los Angeles” a l’ESMUC, i ha estat premiada a diversos països, entre els quals es troba Argentina, Alemanya i Catalunya (Francesc Viñas, Premi El Primer Palau). Aquest any ha encetat la Temporada del Gran Teatre del Liceu 2020-2021 amb l’òpera Il Trovatore, sota la batuta de Gustavo Dudamel.

Ha cantat rols com Elle (La voix humaine), Mariana (Das Liebesverbot), Berta (Il barbiere di Siviglia), Pamina, Zweite Dame (Die Zauberflöte), Alisa (Lucia di Lammermoor), Clarina (La cambiale di matrimonio), Micaela (Carmen), Kate Pinkerton (Madame Butterfly), Condesa di Ceprano (Rigoletto), Giannetta (L’Elisir d’amore) en teatres com el Gran Teatre del Liceu, Festival Castell de Peralada, Teatro Campoamor d’Oviedo, Teatro Jovellanos i La Faràndula de Sabadell.  Ha actuat sota la batuta de mestres com G. Dudamel, E. Delamboye, D. Montané, R. Frizza i J. Pons, entre d’altres.

L’artista està realitzant, paral·lelament, una destacable carrera en el gènere del lied, participant en importants festivals i auditoris com l’Oxford Lieder Festival, la Schubertíada de Vilabertran, el Festival LIFE Victoria, el Barcelona Obertura Spring Festival, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i la Fundació Juan March. Amb la pianista Beatriz Miralles, gravà, el 2017, el seu àlbum debut Cooking America.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?