Mihoko Fujimura

Mihoko Fujimura ©CLASSICA JAPAN Yoshio Kumagai
BIOGRAFIA

Mihoko Fujimura va debutar al Festival de Bayreuth el 2002 en el paper de Fricka a Der Ring des Nibelungen (L’anell dels nibelungs) i hi ha tornat en nou ocasions interpretant Waltraute, Erda, Brangäne (Tristan und Isolde) i Kundry (Parsifal).

També ha actuat a l’Òpera de Viena, la Royal Opera House de Covent Garden a Londres, la Scala de Milà, l’Òpera Nacional de Munic, el Maggio Musicale Fiorentino, el Teatre del Châtelet de París, l’Òpera Alemanya de Berlín, la Gran Sala del Festival de Salzburg, l’Òpera Semper de Dresden, el teatre Carlo Felice de Gènova, el teatre Colón de Buenos Aires, el Teatre Reial de Madrid i l’Òpera Nacional d’Hamburg. Entre el seu repertori operístic destaquen els papers de Kundry, Brangäne, Venus, Fricka, Erda, Carmen, Mélisande, Amneris, Eboli, Fenena, Azucena, Idamante, Octàvia i Clitemnestra.

Ha actuat en concert amb la Filharmònica de Viena, la Reial Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia de Roma, l’Orquestra Filharmònica de la Scala, la Filharmònica de Munic, l’Orquestra Simfònica i l’Orquestra Filharmònica de Londres, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio de França, l’Orquestra de París, l’Orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, la Staatskapelle de Dresden, l’Orquestra de la Suisse Romande, l’Orquestra Simfònica de Boston, l’Orquestra de Filadèlfia, l’Orquestra Simfònica Nacional de Washington, l’Orquestra Simfònica de Montreal, l’Orquestra Filharmònica d’Israel, l’Orquestra del Festival de Lucerna, la Simfònica de Bamberg i l’Orquestra de Cambra Mahler.

El seu repertori per a concert abraça el Rèquiem de Verdi, Das Lied von der Erde (La cançó de la Terra) de Mahler, els Rückert Lieder, Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut) i Kindertotenlieder (Cançons per als infants morts) de Mahler, els Wesendonck Lieder (Cançons per a Mathilde Wesendonck) de Wagner i elsGurrelieder (Cançons de Gurre) de Schönberg.

Actua habitualment sota la batuta de directors com Claudio Abbado, Christian Thielemann, Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Bernard Haitink, Mariss Jansons, Sir Colin Davis, Kurt Mazur, Riccard Chailly, Michael Gielen, Andris Nelsons, Yannick Nézet-Séguin, Kent Nagano, Fabio Luisi, Danielle Gatti, Simon Rattle, Charles Dutoit, Semjon Bytschkow, Gustavo Dudamel, Myung-Whun Chung, Franz Welser-Möst, Donald Runnicles, Jesús López Cobos, Daniel Harding i Adam Fischer. Ofereix recitals amb Christoph Ulrich Meier i Wolfram Rieger.

Ha enregistrat el paper de Brangäne amb el director Antonio Pappano per a EMI Classics; la Simfonia n. 8 de Mahler amb la Filharmònica de Los Angeles i la direcció de Gustavo Dudamel (Premi Grammy 2022 a la Millor Interpretació Coral); els Gurrelieder (Cançons de Gurre), acompanyada per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i dirigida per Mariss Jansons; la Simfonia n. 3 de Mahler amb la Simfònica de Bamberg i sota la batuta de Jonathan Nott, i la Simfonia n. 9 de Beethoven, amb la Filharmònica de Viena i la direcció de Christian Thielemann. Amb el pianista Wolfram Rieger i el director Christoph Ulrich Meier, ha publicat sis discs de solos per a Fontec en què interpreta obres de Wagner, Mahler, Schubert, Strauss, Brahms i Schumann.

El 2014 va rebre la Medalla amb Galó Morat, medalla d’honor que concedeix el govern del Japó, per la seva aportació al progrés, la millora i els avenços en l’àmbit acadèmic i artístic.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?