Nacho de Paz

Nacho de Paz ©Markus Bruckner
BIOGRAFIA

El director Nacho de Paz és particularment reconegut per la seva especialització en la música dels segles XX i XXI. El seu treball en el repertori experimental i multimèdia de nova creació és de referència a Espanya. Format a l’escola russa, és titulat superior en Piano i en Composició. Ha estat guardonat amb els Premis Internacionals de Composició Joan Guinjoan (2002), Luigi Russolo (2003) i la SGAE d’electroacústica (2004). S’especialitzà en direcció d’orquestra amb Arturo Tamayo i Pierre Boulez. Becat pel Govern Alemany i elegit com a director musical per l’Ensemble Modern, va realitzar un Màster en Música Contemporània a la Universitat de Frankfurt. El 2021 va ser guardonat amb el Premi de Composició SGAE-Cullerarts.

Ha dirigit la majoria de les orquestres espanyoles i de les agrupacions internacionals especialitzades en repertori actual (Klangforum Wien, PHACE, Ensemble Recherche, Ensemble Modern, Ensemble MusikFabrik, Vertix Sonora, Neue Vocalsolisten Stuttgart, Synergy Vocals, Accentus). Col·labora amb ARTE tv Cine-Concert, 2eleven music-film i Europäische FilmPhilharmonie en l’enregistrament i la interpretació de partitures compostes per a cinema mut del segle XX. Ha realitzat prop de 400 estrenes mundials, ha enregistrat per a televisions com ZDF, ARTE, HR, ORF-1 i TVE i ha publicat 14 CD i DVD.

 Actualment és director convidat habitual de PHACE a Viena. Recents i propers compromisos inclouen col·laboracions amb el Teatro Real, Wiener Konzerthaus, ARTE tv, Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya, Orquestra Simfònica de Bilbao, Ensemble Intercontemporain, Ensemble PHACE, Ensemble Recherche, Vertixe Sonora, Aspekte Festival Salzburg, Elbphilharmonie d’Hamburg, Barbican Centre de Londres, Resis Festival, Philharmonie Luxembourg, Berliner Festspiele, Wien Modern, Alte Oper Frankfurt, Oper Graz i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?