Nicola Benedetti

Nicola Benedetti ©Simon Fowler
BIOGRAFIA

Nicola Benedetti és una de les violinistes més sol·licitades de la seva generació. Té la capacitat de captivar el públic amb les seves dots musicals innates i una presència enèrgica que, juntament amb el gran interès que desperta com a gran defensora de la música clàssica, l’han convertit en una de les artistes clàssiques més influents d’avui dia.

Guanyadora d’un premi Grammy en la categoria de millor solista instrumental de música clàssica el 2020 i nomenada millor artista femenina als Classic Brit Awards el 2012 i el 2013, l’actuació en directe de Benedetti a l’entrega dels premis Grammy 2020 va ser la primera interpretació d’un solo de violí clàssic en aquesta cerimònia des de feia deu anys. Benedetti va ser nomenada Comandant de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic l’any 2019, va rebre la Medalla de la Reina de la Música el 2017 i va ser nomenada membre de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic el 2013. A més de fer grans gires amb les orquestres i conjunts musicals més excepcionals del món, Benedetti és una de les principals promotores de la formació musical de qualitat i ha treballat amb més de 4.000 estudiants i 700 professors. Ha donat forma a la seva idea i ha incrementat el seu compromís amb la formació de la gent més jove i el seu suport als professors de música creant una entitat benèfica: la Fundació Benedetti. El 2021 la revista BBC Music Magazine la va escollir personatge de l’any per la seva ajuda en línia a molts músics joves durant la pandèmia.

El març del 2022, Benedetti es va convertir en directora designada del Festival Internacional d’Edimburg i en serà la directora l’1 d’octubre del 2022. Serà la primera escocesa que assumirà la direcció del festival des de la seva primera edició el 1947.

Benedetti ha inaugurat la temporada 21-22 del Barbican Hall i, entre altres, col·laborarà amb l’Orquestra Simfònica de Londres, la Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos i l’Orquestra Simfònica de Cincinnati. Aquesta mateixa temporada també ha actuat amb la Filharmònica de Los Angeles i la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm; ha tocat amb l’Orquestra de Cambra d’Escòcia, que també ha dirigit; ha fet una gira per Espanya amb l’orquestra Philharmonia, i ha estat artista resident al Festival d’Aldeburgh d’enguany.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?