Nuno Coelho

BIOGRAFIA

Guanyador del 12è Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués el 2017, col·labora regularment com a director convidat amb l’Orquestra Gulbenkian. A més dels concerts a Lisboa, la temporada 2019-2020 el vam poder veure dirigint la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, l’Orquestra Nacional de Lilla, la Stavanger Symphony Orchestra, l’Orquestra Simfònica d’Hamburg i l’Orquestra Filharmònica de Dresden, així com orquestres d’Espanya, Japó, la Xina i Amèrica del Sud.

De la temporada 2018-2019 destaquen els seus debuts amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, la Filharmònica de la BBC, l’Ulster Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Oquestra Teatro Regio Torino i la Beethoven Orchester Bonn. També va dirigir la Filharmònica de Los Angeles en nombroses ocasions.

En teatre, ha dirigit les produccions de La traviata, Cavalleria rusticana, Rusalka i Das Tagebuch der Anne Frank, i ha estat assistent de M. Albrecht a la producció de P. Audi a Parsifal a l’Òpera Nacional neerlandesa. El 2020 serà director assistent de R. Ticciati en una nova producció de Fidelio al Festival d’Òpera de Glyndebourne.

Nascut el 1989, va completar els estudis de violí a Klagenfurt i Brussel·les. Va dirigir l’Escola Superior de les Arts de Zuric amb J. Schlaefli. Va guanyar el Primer Premi al Concurs de Direcció de Ràdio de Portugal i va ser finalista al Concurs de Joves Directors del Festival de Nestlé i al Concurs de Joves Directors de Salzburg. Al 2014 va rebre una beca de la Fundació Calouste Gulbenkian, i el 2015 va ser admès al Dirigentenforum del Deutscher Musikrat, que posteriorment el va nomenar un dels maestri del futur.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?