Núria Rial

Núria Rial ©Mercè Rial
BIOGRAFIA

Admirada per la seva puresa i lluminositat vocal, la naturalitat i emotivitat del seu cant, i l’elegància del seu fraseig, Núria Rial és una de les veus més paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic dels últims anys. Els seus interessos artístics inclouen també la música del Romanticisme i els segles XX i XXI, la fusió amb estils com el jazz o el flamenc, el diàleg amb altres disciplines o expressions musicals com el lied i l’òpera. Ha actuat sota la batuta de directors com R. Jacobs o I. Fischer i directors d’escena com P. Sellars, en teatres com la Monnaie, Staatsoper unter den Linden, Teatre dels Camps Elisis, Teatre de Gènova, Teatre Carlo Felice de Gènova o Teatre Real de Madrid, interpretant rols de tan ampli espectre com Euridice de Monteverdi, Pamina de Mozart, o Núria a Ainadamar d’O. Golijov.

Formada a Basilea amb K. Widmar, actua habitualment a les principals sales de concert i festivals europeus com el de Salzburg, el de Lucerna o el Festival Bach de Leipzig, amb directors com Antonini, Bonizzoni, Capuano, Cummings, Currentzis, Fischer, Goodwin, Hengelbrock , Jacobs, Leonhardt, Marriner, Minkowski o Pinnock, i és convidada amb regularitat per grups com Akademie für Alte Musik Berlin, Bach Stiftung St. Gallen, Balthassar Neumann Ensemble, Bayersiche Rundfunk München, Budapest Festival Orchestra, Cafè Zimmermann, Camerata Köln, Concerto Köln, Il Giardino Armonico, Il Pomo d’Oro, Kammerorchester Basel, L’Arpeggiata, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Eighteenth Century, Stuttgart Kammerorchester o The English Concert. Ha publicat més de trenta àlbums i des del 2009 és artista exclusiva de SONY Classica.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?