Orquesta y Coro Nacionales de España

Orquesta y Coro Nacionales de España ©Rafa Martín
BIOGRAFIA

L’Orquesta Nacional de España va ser fundada el 1937 durant la guerra civil espanyola, i es va rellançar definitivament el 1942. Des de llavors, desenvolupa una ininterrompuda i intensa tasca concertística, amb una àmplia temporada a Madrid – des de l’any 1988 té la seu a l’Auditorio Nacional de Música-, participa als principals festivals espanyols i realitza gires per Espanya així com per diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia.

Ara, amb més de vuitanta anys d’història, l’orquestra i el cor nacionals d’Espanya -junts des del 1971- es troben en una nova etapa des que el 2019 es nomenés el mestre David Afkham com a director titular i artístic de l’agrupació i Félix Palomero com director tècnic, on la recerca contínua de l’excel·lència artística, la modernització i l’obertura són els criteris bàsics sobre els quals s’assenta la seva activitat.

L’Orquesta y Coro Nacionales de España, que ha sabut consolidar el caràcter innovador de la seva programació –gràcies a la inclusió de nous formats en temporades anteriors– i la seva capacitat per generar noves audiències, es converteix en una orquestra de referència indiscutible del nostre país. Entre els seus objectius figura situar-se també com una orquestra de referència a Europa a mig termini.

Amb anterioritat al mestre Afkham, el podi de l’Orquesta Nacional de España ha estat ocupat de manera estable per Bartolomé Pérez Casas, Ataülfo Argenta, Rafael Frühbeck de Burgos -qui més vegades ha dirigit l’agrupació-, Antoni Ros-Marbà, Aldo Ceccato , Jesús López Cobos i Josep Pons. Com a directors convidats, l’Orquestra Nacional ha comptat amb mestres de renom com Sergiu Celibidache, Igor Markevitx, Rafael Kubelik, Zubin Mehta, Iuri Temirkanov, Gustau Dudamel, Semyon Bychkov, Christoph Eschenbach o Juanjo Mena. De la mateixa manera, l’orquestra ha col·laborat amb els solistes vocals i instrumentals més destacats de la segona meitat del segle XX.

Així mateix, totes dues institucions aposten clarament per afavorir la igualtat en l’accés a la música i la cultura; per això segueixen desenvolupant nombroses activitats basades no només en l’àmbit socioeducatiu (Pintasonic, En Família i concerts escolars) sinó en col·laboració amb diversos col·lectius amb necessitats específiques. L’Orquesta y Coro Nacionales de España és una unitat de producció dependent de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Ministerio de Cultura y Deporte.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?