Pavel Kolesnikov

Pavel Kolesnikov ©Eva Vermandel
BIOGRAFIA

El 2012 el pianista Pavel Kolesnikov va causar sensació al Concurs Internacional de Piano Honens quan es va endur el premi de piano més important del món. El pianista, que viu a Londres, va néixer a Sibèria en el si d’una família de científics. Va estudiar piano i violí durant deu anys abans de centrar-se exclusivament en el piano. Ha estudiat al Conservatori Estatal de Moscou amb Serguei Dorensky, al Reial Conservatori de Música de Londres amb Norma Fisher i a la Capella Musical Reina Isabel de Brussel·les amb Maria João Pires gràcies a la generosa ajuda de Christopher D. Budden, la Fundació de Beques del Reial Conservatori de Música i la Fundació Hattori. Pavel ha rebut la medalla Milstein i ha estat beneficiari de la beca de piano Benjamin Britten del Reial Conservatori de Música. A més, va formar part del programa Nous Artistes de la Ràdio 3 de la BBC entre el 2014 i el 2016.

Lloat pel seu repertori imaginatiu i suggeridor, que ofereix a l’oient una perspectiva nova i sovint inesperada de peces conegudes, Pavel ha actuat al Wigmore Hall i el Queen Elizabeth Hall de Londres com a part de la programació internacional de piano, al Carnegie Hall de Nova York, al Konzerthaus de Berlín, al Louvre i la sala Gaveau de París, al Suntory Hall de Tòquio i al Muziekgebouw d’Amsterdam. En els darrers anys també ha tocat als festivals de La Roque d’Anthéron i d’Aldeburgh, així com al Musiq3 de Brussel·les i el Piano aux Jacobins de Tolosa, entre altres.

El 2019 Kolesnikov va ser guardonat amb el Premi Jove Talent del Cercle de Crítics en la categoria de piano per les seves «interpretacions intensament personals, sovint amb una originalitat atrevida» i la seva «visió militant».

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?