Quartet Casals

BIOGRAFIA

Fundat el 1997 a l’Escuela Superior Reina Sof铆a a Madrid, el Quartet Casals va celebrar la temporada del seu XX Aniversari amb un projecte especialment ambici贸s: la integral dels 17 quartets de Beethoven, juntament amb sis obres d’enc脿rrec a compositors contemporanis, i interpretats en ciutats d’Europa, 脌sia i Am猫rica Llatina, incloent-hi Londres, Viena, Berl铆n i T貌quio. El m茅s destacat de les seves pr貌ximes temporades inclou el cicle dels 10 煤ltims quartets de Mozart aix铆 com altres projectes centrats en els compositors hongaresos Bart贸k, Ligeti i Kurt谩g.

D’en莽脿 que va guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d’Hamburg, el Quartet Casals ha estat convidat regularment a les sales de concerts m茅s prestigioses del m贸n incloent-hi Carnegie Hall (Nova York), Wigmore聽Hall (Londres), Philarmonie (Berl铆n), K枚lner Philarmonie (Col貌nia), Cit茅 de la Musique (Par铆s),聽Schubertiade聽de聽Schwarzenberg, Concertgebouw (Amsterdam) entre altres moltes ciutats del m贸n.

El Quartet ha desenvolupat una important producci贸 discogr脿fica de mans del segell Harmonia Mundi, que es tradueix fins al moment en l’edici贸 de 12 CDs, amb un repertori que inclou obres d’autors com Arriaga o Toldr脿 fins als autors cl脿ssics vienesos com Mozart, Haydn, Schubert i Brahms, sense oblidar grans noms del segle XX com Debussy, Ravel i Zemlinsky. Tamb茅 destaca l’enregistrament en directe d’una s猫rie de DVDs amb la integral dels quartets de Schubert, editats per Neu Records. El Quartet Casals va comen莽ar el 2018 amb la gravaci贸 la integral dels quartets de Beethoven, editats per la discogr脿fica Harmonia Mundi en tres entregues: Inventions la primera, ha rebut excel路lents cr铆tiques, la segona entrega Revelations va sortir el 2019 i el 2020 Aphoteosis, l’煤ltima, coincidint amb el 250 aniversari del naixement del compositor.

Guanyar el prestigi贸s guard贸 de la fundaci贸 Borletti-Buitoni de Londres va permetre al Quartet comen莽ar a utilitzar arcs del per铆ode barroc-cl脿ssic per a la interpretaci贸 de la m煤sica d’autors que van des de Purcell fins a Schubert, refinant d’aquesta manera la seva capacitat d’aprofundir en els matisos entre diferents llenguatges estil铆stics. El Quartet Casals ha rebut tamb茅 una profunda influ猫ncia de compositors vius de la nostra 猫poca com Gy枚rgy Kurt谩g i ha realitzat estrenes mundials de compositors espanyols notables de l’actualitat, entre els quals destaca el concert per a quartet de corda i orquestra de Francisco Coll estrenat juntament amb l’Orquesta Nacional de Espa帽a.

En reconeixement a la seva tasca de difusi贸 cultural, els membres del Quartet Casals han estat reconeguts com a ambaixadors culturals per part de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull. Anteriorment el Quartet ja havia obtingut el Premio Nacional de M煤sica otorgat pel Ministerio de Cultura (2006), aix铆 com el Premi Ciutat de Barcelona (2005) i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya (2016). El Quartet actua cada any al Palau Reial de Madrid, amb l’extraordin脿ria col路lecci贸 d’instruments Stradivarius.El Quartet apareix sovint a la televisi贸 i r脿dio a tot Europa i a Am猫rica del Nord i, a m茅s d’impartir classes magistrals molt sol路licitades, 茅s Quartet de Resid猫ncia al conservatori Koninklijk de La Haya i a l鈥橢scola Superior de M煤sica de Catalunya de Barcelona, ciutat on viuen els seus quatre integrants.

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?