Quartetto Maurice

Quartetto Maurice ©Quartetto Maurice
BIOGRAFIA

Des de la seva formació el 2002, una investigació constant i incansable sobre el so ha estat el tret que ha distingit millor el Quartetto Maurice. Després d’una investigació profunda del repertori clàssic tradicional, el Quartet ha mostrat la necessitat de situar la música dels segles xx i xxi com a centre del seu repertori, explorant una gran varietat de llenguatges contemporanis.

El Quartet va guanyar el 35è Premi de la Crítica Musical Italiana “Franco Abbiati” el 2015 i el Kranichsteiner Stipendium Preis a la 48a Ferienkurse für Neue Musik de Darmstadt el 2016.

El projecte 4 +1 —en què “4” representa el quartet de corda i “1”, l’electrònica— posa de manifest la voluntat del Quartet de considerar l’electrònica com el cinquè membre de ple dret del grup, i d’emfatitzar-ne l’aspecte “cambrístic” captant els suggeriments que ofereix l’electrònica, donant-li una nova rellevància en l’entorn acústic i, finalment, creant un flux d’innovacions sonores que ressonen les unes amb les altres. 

Al llarg dels anys, el Quartetto Maurice ha dut a terme una intensa formació en el repertori de música contemporània, juntament amb els intèrprets i compositors més grans del panorama internacional, com Márta i György Kurtág, Helmut Lachenmann, Philippe Manoury, Marco Stroppa, Beat Furrer, Clara Iannotta o el Quartet Arditti, entre d’altres. És actiu en la promoció de la nova música a través d’encàrrecs a joves compositors i manté la ment oberta en el complex panorama de la música contemporània.

Convidat regularment a actuar als festivals i les temporades de concerts més importants d’Europa, l’Amèrica del Nord i del Sud, el Quartet ha actuat a Itàlia i a l’estranger, a nombrosos llocs de prestigi.

El Quartet ha estat tutor i quartet resident a l’Acadèmia Impuls 2021 (Graz), al Festival Distat Terra de Argentina, a la Fondazione I Teatri di Reggio Emilia – Casa del Quartetto amb estudiants de quartet de corda i, el 2021, al Bludenzer Tage zeitgemäßer Musik, i des del 2017 manté un taller al conservatori de Torí G. Verdi amb classes d’electrònica i composició.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?