Quatuor Arod

Quatuor Arod ©Julien Benhamou
BIOGRAFIA

Fundat el 2013, el grup Quatuor Arod es va beneficiar de l’ensenyament de Mathieu Herzog i Jean Sulem, així com del Quatuor Artemis a la Capella Musical Reina Elisabeth de Brussel·les. També ha treballat regularment amb el Quatuor Ebène i el Quatuor Diotima.

Ha estat guardonat amb el Primer Premi del Concurs Internacional Carl Nielsen de Copenhaguen el 2015 i el Primer Premi del Concurs Europeu del Concurs de la FNAPEC el 2014. El 2016 va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional de Música de l’ARD a Munic i va ser premiat HSBC de l’Acadèmia del Festival d’Ais de Provença. El 2017 va ser nomenat “Artista de nova generació de la BBC” per a les temporades 2017-2019, i ECHO Rising Star per a la temporada 2018-2019.

El Quatuor Arod ha actuat a les sales de concert més importants de França i del món: la Philharmonie de París, les Òperes de Bordeus i Montpeller, la Konzerthaus i el Musikverein de Viena, la Philharmonie de Berlín, el Concertgebouw d’Amsterdam, la Tonhalle de Zuric, el Wigmore Hall i el Barbican Centre de Londres, el Carnegie Hall de Nova York, el Bozar de Brussel·les, l’Elbphilharmonie d’Hamburg, el Gulbenkian de Lisboa, el Konzerthuset d’Estocolm, la Philharmonie de Luxemburg, l’Oji Hall de Tòquio, el Mozarteum de Salzburg… El quartet també apareix a molts festivals: Verbier i Montreux, Ais de Provença, Menton, Salon-de-Provence, Les Folles Journées de Nantes, Besançon, Heidelberg, Rheingau, Mecklemburgo-Pomerania Occidental, Bremen Musikfest, Mozartfest Würzburg, Spring Music Festival de Praga, el Festival de Cheltenham…

El Quatuor Arod col·labora amb artistes com els violistes Amihai Grosz, Antoine Tamestit, Timothy Ridout i Mathieu Herzog; els pianistes Eric Lesage, Alexandre Tharaud i Adam Laloum; els clarinetistes Martin Fröst, Romain Guyot i Michel Lethiec, així com els violoncel·listes Raphaël Pidoux, Kyril Zlotnikov, Camille Thomas, François Salque, JérômePernoo i Bruno Philippe. El 2017 van estrenar el primer quartet de corda del compositor francès Benjamin Attahir.

El Quatuor Arod grava en exclusiva per al segell Erato/Warner Classics amb un primer disc de Mendelssohn (2017), un segon dedicat a Mathilde Zemlinsky, que va ser premiat amb l’Edison Klassiek 2020, i un tercer Schubert, publicat el 2020.

El Quatuor Arod resideix a la Fondation Singer-Polignac i toca instruments cedits amablement per la Fundació Boubo-Music (Suïssa).

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?