Quatuor Ébène

Quatuor Ébène ©Julien Mignot
BIOGRAFIA

“Necessitem la inspiració del públic”, va dir Raphaël Merlin en una entrevista amb el NZZ el 2020. Aquesta era una de les idees centrals del seu projecte Beethoven Around the World. Entre el maig del 2019 i el gener del 2020, el Quartet va gravar els 16 quartets de corda de Beethoven en un projecte mundial a sis continents. Amb aquest enregistrament, els quatre celebren el seu vintè aniversari escènic, que han interpretat en grans escenaris europeus com la Philharmonie de París o l’Alte Oper de Frankfurt, també el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Verbier i la Konzerthaus de Viena.

Després dels seus estudis amb el Quatuor Ysaÿe a París, així com amb Gábor Takács, Eberhard Feltz i György Kurtág, va tenir un èxit excepcional i sense precedents en el Concurs de Música de l’ARD del 2004, que va marcar l’inici de l’ascens a la fama del Quatuor Ébène i que es va traduir en nombrosos premis i reconeixements.

A més del repertori tradicional, el quartet se submergeix en altres estils. Ha publicat tres discos de cançons de jazz i pop, Fiction (2010), Brazil (2014) i Eternal Stories (2017), acollits amb entusiasme pel públic i la crítica.

Els àlbums del Quatuor Ébène, amb enregistraments de Bartók, Beethoven, Debussy, Haydn, Fauré i els germans Mendelssohn, han rebut nombrosos premis, com el Gramophone, el BBC Music Magazine i el Midem Classic Award.

El Quartet ha aconseguit arribar a un públic ampli de joves oients i transmetre el seu talent en classes magistrals regulars al Conservatori de París. El 2021, el quartet també va rebre l’encàrrec de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Munic per crear una classe de quartet de corda com a part de l’Acadèmia Quatuor Ébène, acabada de fundar.

Aquesta temporada 2022-2023, el Quatuor Ébène serà el quartet resident de Radio France. Juntament amb el Quartet Belcea, interpretaran un cicle conjunt al Konzerthaus de Viena. A més, seran el quartet resident al Beethovenfest de Bonn. També continuaran el seu cicle de concerts en tres parts a Munic, a la Konzertdirektion Hörtnagel. Altres moments destacats de la temporada són els concerts a la Tonhalle de Zuric, la Elbphilharmonie d’Hamburg, les Filharmòniques de Berlín i Luxemburg i el Wigmore Hall de Londres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?