Ricard Sabata

Ricard Sabata ©Ricard Sabata
BIOGRAFIA

Nascut a Avià (Berguedà) el 1975, inicia la seva formació musical a l’edat de nou anys a l’Escola Municipal de Música de Berga on realitza estudis de grau mig de composició, violí i cant. Allí coneix Ramon Noguera i, el 1990, passa a formar part de la Polifònica de Puig-reig on encara n’és membre actiu. Més tard, el 2004 i fins l’actualitat, es converteix en integrant de Cor Madrigal. Ha col·laborat també amb diferents cors professionals catalans com l’Ensemble O Vos Omnes o el Cor Francesc Valls.

Ha interpretat diversos rols, entre els que destaquen el Rèquiem de Saint-Saëns, Cançó d’amor i guerra de Martínez Valls, la Missa de la Coronació de Mozart i el Petit escura-xemeneies de Britten. A més, ha cantat com a solista a la Fantasia de Beethoven amb el Cor Madrigal, ha fet el paper de Baldiri a la producció de la Simfònica de Cobla i Corda, juntament amb la Polifònica de Puig-reig, i ha estrenat l’òpera Ramon Llull de Francesc Cassú dins del Festival Temporada Alta i dirigida per Xavier Albertí. En l’última producció de Turandot a L’Auditori, dirigida pel mestre Kazushi Ono, ha  cantat el paper del príncep de Pèrsia amb l’OBC, el Cor Madrigal i la Polifònica de Puig-reig. També ha participat en el musical Arrelats, estrenat a Puig-reig.

En l’àmbit dels enregistraments ha participat com a solista en la gravació de dos àlbums corresponents a dues produccions de la Simfònica de Cobla i Corda, concretament Cançó d’amor i de guerra i l’òpera Ramon Llull. Ambdós treballs han estat guardonats amb els premis a Millor Enregistrament de Clàssica per la revista Enderrock.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?