Roderick Cox

Roderick Cox ©Susie Knoll
BIOGRAFIA

Roderick Cox és un director nord-americà establert a Berlín que el 2018 va guanyar el premi de direcció Sir Georg Solti, atorgat per la fundació nord-americana Solti. Cox ha rebut elogis per ser un director que «obre camí» (NBC News) i ha estat qualificat de «pioner, un director que serà a l’avantguarda» (Minnesota Star Tribune).

Properament debutarà al capdavant de l’Orquestra de Filadèlfia, l’Orquestra del Festival Mostly Mozart, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, la Staatskapelle de Dresden, l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool i la Reial Orquestra Filharmònica. A més, tornarà a dirigir la Filharmònica de Los Angeles, la Filharmònica de la BBC i l’orquestra Philharmonia.

Recentment ha conduït per primera vegada l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, les orquestres simfòniques de Malmö, Lahti, Boston i Cincinnati, l’Orquestra Simfònica del Nou Món i l’Orquestra de París, i també ha tornat a dirigir l’Orquestra Simfònica de Detroit, l’Orquestra de Minnesota, l’Orquestra Simfònica de Seattle i l’Orquestra de Cambra del Festival de Música d’Aspen.

En l’àmbit operístic, destaquen els debuts recents de Cox a la Gran Òpera de Houston, amb Pêcheurs de perles (Pescadors de perles), i l’Òpera de San Francisco, amb Il barbiere di Siviglia (El barber de Sevilla). A més, ha enregistrat Blue de Jeanine Tesori amb l’Òpera Nacional de Washington. La temporada passada va tornar a l’Òpera Nacional de Montpeller per dirigir Rigoletto i també per fer una incursió en el repertori simfònic.

Apassionat de la formació, la diversitat i la inclusió a les arts, el 2019 Cox va engegar la Iniciativa Musical Roderick Cox, un projecte que concedeix beques a músics joves de comunitats històricament marginades perquè es puguin pagar instruments, classes de música i estades d’estiu. Cox i la seva iniciativa apareixeran properament en un documental titulat Conducting life (Dirigir la vida).

Nascut a Macon (Geòrgia, Estats Units), Cox va anar a l’Escola de Música Schwob, a la Universitat Estatal de Columbus, i després va estudiar a la Universitat del Nord-oest, on el 2011 va obtenir el títol de màster. El 2013 va ser guardonat amb el premi de direcció Robert J. Harth del Festival de Música d’Aspen i ha obtingut beques amb la Sinfonietta de Chicago, com a part del seu programa Projecte inclusió, i el Festival de Música de Chautauqua, on va ser becari de direcció de David Effron. El 2016, després d’haver estat ajudant de direcció durant un any, Cox va ser designat director associat de l’Orquestra de Minnesota, amb Osmo Vänskä al capdavant, durant tres temporades.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?