Sergei Dogadin

Sergei Dodagin ©Anastasia Steiner
BIOGRAFIA

Violinista brillant de l’escola russa, Sergei Dogadin ha guanyat 10 concursos internacionals entre els quals destaca Primer Premi de el XVI Concurs Internacional Txaikovski (2019), i ha desenvolupat una carrera internacional sòlida com a solista i músic de cambra.

Durant aquesta temporada 20-21 ha debutat amb l’Orquestra Simfònica de la WDR de Colònia i Macelaru, l’Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa amb Ibrahimov, la Philharmonie de París i la Philharmonie de Luxemburg al costat de l’Orquestra Nacional Russa i Gergiev, l’Orquestra Simfònica de l’Òpera de Toulon amb Gullberg Jensen i l’Orquestra Simfònica d’Estònia amb Alexeev al Ljubljana Winter Festival. Com a músic de cambra, aquesta temporada ha actuat al Teatre dels Camps Elisis de París, així com en recitals a Sant Petersburg. Ha compartit escenari amb músics com D. Trifonov, N. Hakhnazaryan, Sr. Matsuev, Sr. Geringas o E. Leonskaya, entre d’altres.

Recentment ha tocat amb l’Orquestra Tonkünstler de Viena, l’Orquestra Simfònica de Xangai, l’Orquestra Filharmònica NDR de Hannover, així com amb l’Orquestra Simfònica de l’Oest d’Austràlia. A Rússia, ha treballat amb les millors orquestres i, a part dels seus concerts amb l’Orquestra Mariinsky i V. Gergiev, té una relació excel·lent amb la Filharmònica de Sant Petersburg, amb la qual va realitzar una gira pel Regne Unit el 2019 i va participar en Festival Rostropovich a Moscou, entre altres projectes.

Va estudiar al Conservatori de Sant Petersburg (amb V. Ovcharek), a l’Acadèmia Internacional de Música Menuhin a Gstaad (amb M. Vengerov), a l’Escola Superior de Música de Colònia (amb M. Martin) i a la Universitat de Música de Graz (amb B. Kuschnir). Actualment continua els seus estudis amb B. Kuschnir a la Universitat de Música i Arts de Viena. Des 2017, és professor convidat a l’Acadèmia Internacional d’Arts Liangzhu (Xina).

Toca un violí Domenico Montagnana (1721), cedit per la Rhin Collection (Singapur).

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?