Sergei Dogadin

Sergei Dodagin ©Anastasia Steiner
BIOGRAFIA

Dogadin és un brillant violinista de l’escola russa que s’ha establert amb una sòlida carrera internacional com a solista i músic de cambra.

Guanyador de 10 Concursos Internacionals, cal destacar el Primer Premi del XVI Concurs Internacional Txaikovski (2019). Aquest premi el va portar a tocar al costat de Valery Gergiev i l’Orquestra del Mariinsky, així com la seva participació en Festivals d’estiu. A més, va oferir concerts amb la Simfònica de Tokio i l’orquestra Norichika Iimori.

A la temporada 2020-21 va debutar amb l’Orquestra Simfònica Westdeutscher Rundfunk i Christian Macelaru, l’Orquestra Nacional del Capitol de Toulouse amb Ibrahimov, la Filharmònica de Paris i de Luxemburg juntament amb l’Orquestra Nacional Russa i Valery Gergiev, l’Orquestra Simfònica de l’Òpera de Toulon amb Eivind Gullberg Jensen, el Ljubljana Winter Festival i l’Orquestra Simfònica Nacional d’Estonia amb Nikolai Alexeev.

Recentment ha tocat amb la Tonkünstler-Orchester i Fabien Gabel al Festival Grafenegg, l’Orquestra Simfònica de Shanghai i Manfred Honeck, la Philarmònica de la Ràdio de Hannover sota la direcció d’Andrew Manze i Robert Treviño, així com amb la West Australian Symphony Orchestra dirigit per Nicholas Carter. A Rússia, Dogadin ha tocat amb les millors orquestres i a banda dels seus concerts amb l’Orquestra del Mariinsky i Valery Gergiev, Sergei ha  continuat desenvolupant una excel·lent relació amb la Filharmònica de St Petersburg i Yuri Temirkanov. El 2019 va realitzar una gira per UK al costat d’aquesta orquestra i Vassily Sinaisky.

Com a músic de cambra ha compartit escenari amb músics de la talla de Daniil Trifonov, Narek Hakhnazaryan, Denis Matsuev, David Geringas o Elisabeth Leonskaya, entre d’altres. Altres concursos inclouen el Premi del Públic del XIV Concurs Internacional Txaikovski (2011) i el Primer Premi del IX Concurs Internacional de Violí Joseph Joachim a Hannover el 2015.

Dogadin va estudiar al Conservatori de Sant Petersburg (amb Vladimir Ovcharek), a l’Acadèmia Internacional de Música Menuhin a Gstaad (amb Maxim Vengerov), a l’Escola Superior de Música de Colònia (amb Mihaela Martin) i a la Universitat de Música de Graz (amb Boris Kuschnir).

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?