Shiyeon Sung

Shiyeon Sung ©Yongbin Park
BIOGRAFIA

És la primera directora de Corea de Sud en donar el salt als escenaris per dirigir orquestres de renom internacional. Quan J. Levine la va nomenar assistent de direcció de l’Orquestra Simfònica de Boston el 2007, ja era un dels talents emergents més captivadors del circuit musical mundial. Poc abans havia guanyat el Concurs Internacional de Directors Sir Georg Solti i el Concurs de Directors Gustav Mahler a Bamberg. Durant els seus tres anys a Boston, va començar una estreta col·laboració amb l’Orquestra Filharmònica de Seül i, el 2007, en va dirigir el seu concert inaugural. El 2009, l’orquestra va crear un lloc de directora associada especialment per a ella, que va ocupar fins al 2013.

La llista d’orquestres amb les quals ha treballat des de llavors és notable. Inclou orquestres europees de prestigi com les Filharmòniques de Rotterdam i de Ràdio França, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Konzerthaus de Berlín i la Simfònica de Bamberg, així com la Simfònica Nacional de Washington, la de Sydney o la Filharmònica de Los Angeles amb qui va debutar dirigint un espectacular concert amb M. Argerich al Tongyeong International Music Festival, a Corea del Sud. A més, ha actuat com a directora convidada al Teatro Colón de Buenos Aires i a l’Òpera d’Estocolm. Els seus debuts amb les simfòniques de Utah, Atlanta, Antwerp, Stavanger i Oviedo Filharmonia seran moments destacats d’aquesta temporada 2020-2021, durant la qual també tornarà a dirigir la Simfònica de Seattle i la Filharmònica de Los Angeles.

Nascuda a Pusan, Corea de Sud, va guanyar diversos premis com a pianista en concursos juvenils. Del 2001 al 2006, va estudiar direcció orquestral amb R. Reuter a l’Escola de Música Hanns Eisler de Berlín i va continuar la seva educació amb estudis avançats de direcció amb J. Panula al Royal College of Music d’Estocolm.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?