Shiyeon Sung

Shiyeon Sung
BIOGRAFIA

脡s la primera directora de Corea de Sud en donar el salt als escenaris per dirigir orquestres de renom internacional. Quan J. Levine la va nomenar assistent de direcci贸 de l’Orquestra Simf貌nica de Boston el 2007, ja era un dels talents emergents m茅s captivadors del circuit musical mundial. Poc abans havia guanyat el Concurs Internacional de Directors Sir Georg Solti i el Concurs de Directors Gustav Mahler a Bamberg. Durant els seus tres anys a Boston, va comen莽ar una estreta col路laboraci贸 amb l’Orquestra Filharm貌nica de Se眉l i, el 2007, en va dirigir el seu concert inaugural. El 2009, l’orquestra va crear un lloc de directora associada especialment per a ella, que va ocupar fins al 2013.

La llista d’orquestres amb les quals ha treballat des de llavors 茅s notable. Inclou orquestres europees de prestigi com les Filharm貌niques de Rotterdam i de R脿dio Fran莽a, l’Orquestra Simf貌nica de la R脿dio Sueca, l’Orquestra Konzerthaus de Berl铆n i la Simf貌nica de Bamberg, aix铆 com la Simf貌nica Nacional de Washington, la de Sydney o la Filharm貌nica de Los Angeles amb qui va debutar dirigint un espectacular concert amb M. Argerich al Tongyeong International Music Festival, a Corea del Sud. A m茅s, ha actuat com a directora convidada al Teatro Col贸n de Buenos Aires i a l’脪pera d’Estocolm. Els seus debuts amb les simf貌niques de Utah, Atlanta, Antwerp, Stavanger i Oviedo Filharmonia seran moments destacats d鈥檃questa temporada 2020-2021, durant la qual tamb茅 tornar脿 a dirigir la Simf貌nica de Seattle i la Filharm貌nica de Los Angeles.

Nascuda a Pusan, Corea de Sud, va guanyar diversos premis com a pianista en concursos juvenils. Del 2001 al 2006, va estudiar direcci贸 orquestral amb R. Reuter a l’Escola de M煤sica Hanns Eisler de Berl铆n i va continuar la seva educaci贸 amb estudis avan莽ats de direcci贸 amb J. Panula al Royal College of Music d’Estocolm.

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.


ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.


SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?