Shunske Sato

Shunske Sato ©Shunske Sato
BIOGRAFIA

Shunske Sato és un violinista reconegut per les seves inconfusibles i captivadores interpretacions, amb instruments tant moderns com històrics. Molt sol·licitat com a concertino, músic de cambra, solista i professor, destaca pel seu caràcter creatiu i versàtil.

Resident als Països Baixos, és el director artístic i el primer violí de la Nederlandse Bachvereniging, i és també el concertino de Concerto Köln. Sovint actua com a concertino convidat amb agrupacions com la Freiburger Barockorchester. Des del 2013 és professor del Conservatori d’Amsterdam, on imparteix classes de violí.

Ha actuat com a solista amb diferents orquestres nord-americanes i europees, com ara la Deutsche Oper Berlin, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra Filharmònica de Radio France i l’Orquestra Simfònica Nacional del Regne Unit, així com la Simfònica NHK i l’Osaka Century Orchestra, ambdues del Japó.

La seva extensa discografia inclou obres per a violí solista de Bach, Telemann, Paganini i Eugène Ysaÿe. Com a violí solista i com a concertino, Shunske ha treballat amb nombrosos directors d’orquestra, entre els quals destaquen I. Bolton, R. Egarr, C. Hogwood i K. Nagano.

El 2010 va guanyar el segon premi i el premi del públic a la 17a edició del Concurs Internacional J. S. Bach de Leipzig. Amb 12 anys, va obtenir el premi Young Concert Artists. Nascut a Tòquio, Shunske es va traslladar als Estats Units als 4 anys. Va estudiar a la Juilliard School de Nova York, al Conservatoire National de Région de París i a la Hochschule für Musik und Theater de Munic.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?