Sofya Melikyan

Sofya Melikyan ©Lidia Seoane
BIOGRAFIA

Sofya Melikyan ha ofert recitals al Carnegie Hall, Lincoln Center, American Liszt Society, Kennedy Center, ‘Philip Lorenz Memorial Keyboard Concerts’ de Fresno, Guangzhou Opera House, Bulgaria Concert Hall i el Festival Chopin Luxemburg i concerts amb l’Orquestra Armènia, Orquestra Estatal de Cambra d’Armènia, Orquestra Filharmònica Europea, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Còrdova, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de la RTVE, Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, Orquestra Simfònica North Shore i Orquestra Simfònica de Vancouver.

Nascuda a Yerevan, va començar allí la seva formació a l’Escola de música Txaikovski amb Anahit Shajbazyan. Va continuar els seus estudis al RCSM de Madrid amb Joaquín Soriano, aconseguint el Premi Extraordinari d’Honor Fi de Carrera. Posteriorment va perfeccionar la seva interpretació amb Galina Eguiazarova a Madrid, Ramzi Yassa i Brigitte Engerer a París. Va realitzar estudis de postgrau a la Manhattan School of Music de Nova York sota la tutela de Solomon Mikowsky.

Apassionada intèrpret de càmera, ha col·laborat amb Amaury Coeytaux, Gary Hoffman, Torleif Thedéen, Tanja Becker-Bender, Silvia Simionescu, Lise Berthaud, Kim Kashkashian, Karen Ouzounian i Philippe Graffin.

A la seva discografia destaquen dos CDs en solitari que van obtenir els millors elogis de la premsa especialitzada: Women amb obres de Gubaidulina, Chitchyan, Saariaho i Quiaro i finalista als Premis MIN i Spanish Piano Music dedicat a Granados i Mompou. Així mateix, The Brahms Project juntament amb David Haroutunian i Mikayel Hakhnazaryan recull els Trios n. 2 i 3. Actualment prepara un projecte discogràfic al voltant de Déodat de Séverac i Ricardo Viñes.

Entre les seves recents actuacions, concerts amb la Simfonia de Toronto, ORTVE, Reial Filharmonia de Galícia, recitals al Muziekcentrum de Gant, Sala Flagey de Brussel·les, Festival PPIANISSIMO de Bulgària, Fresno State Music Hall, Festival de Música Espanyola de Cadis -amb un intens programa d’11 estrenes de compositores espanyoles-, Màlaga, Marbella, Lugo i un projecte semiescenificat a la Fundació Juan March de Madrid dedicat a la música ‘degenerada’.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?