Stefan Dohr

Stefan Dohr ©Simon Pauly
BIOGRAFIA

Stefan Dohr, que el New York Chronicle va proclamar «rei del seu instrument», és àmpliament reconegut com un dels millors trompistes del món.

A més de ser el primer trompista de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, Dohr ha col·laborat com a solista amb els directors més importants del món, com ara Sir Simon Rattle, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Bernard Haitink, Cristian Thielemann, Daniel Harding, Neeme Järvi, Paavo Järvi, Dima Slobodeniuk, Gustavo Gimeno, John Storgårds i Marc Albrecht. Ha tocat amb orquestres com la Filharmònica de Berlín, la Filharmònica de Los Angeles, l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, la Filharmònica d’Oslo, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio Francesa, l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Filharmònica de Xangai, l’Orquestra Simfònica NHK de Tòquio i l’Orquestra Filharmònica d’Osaka.

Dohr, que és un músic de cambra prolífic, és membre permanent de l’Ensemble Viena-Berlín, la Societat Musical de Cambra de la Filharmònica de Berlín i l’Octet Filharmònic de Berlín. Ha actuat als festivals de Lucerna, Salzburg, Rheingau i Baden Baden i també al costat de músics notables com Maurizio Pollini, Ian Bostridge, Lars Vogt, Kolja Blacher, Markus Becker, Guy Braunstein, Mark Padmore i Kirill Gerstein.

Dohr va estudiar a Essen i Colònia i va iniciar la seva carrera professional als 19 anys com a primer trompista de l’Òpera de Frankfurt, època en què també solia actuar com a artista convidat amb l’Ensemble Modern. Va ser primer trompista de l’Orquestra Filharmònica de Niça, l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín i les orquestres dels festivals de Bayreuth i Lucerna abans d’ocupar el seu lloc actual el 1993. Entusiasta de l’ensenyament, Dohr és professor convidat del Reial Conservatori de Música de Londres i l’Acadèmia Sibelius i forma part del cos docent de l’Acadèmia Herbert von Karajan i el Conservatori de Música Hans Eisler de Berlín.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?