Stuart Skelton

Stuart Skelton ©Sim Canetty-Clarke
BIOGRAFIA

Stuart Skelton és un dels millors tenors heroics en actiu de l’actualitat. La crítica n’aplaudeix les extraordinàries dots musicals, la bellesa tonal i les interpretacions d’una gran intensitat dramàtica.

Al llarg de la temporada 21-22 ha protagonitzat dues noves produccions de l’Òpera Nacional de Baviera: Peter Grimes, amb la direcció d’escena de Stefan Herheim i la batuta d’Edward Gardner, i Tristan und Isolde, amb Krzysztof Warkikowski com a director d’escena i Lothar Koenigs al capdavant de l’orquestra.  Amb l’Òpera de Viena, Skelton s’ha unit a Philippe Jordan per oferir una gala de Wagner sota els auspicis del Musikverein d’Estíria a Graz (Àustria) i ha visitat l’Òpera en el paper de Siegmund a la producció de Die Walküre (Les valquíries) dirigida per Axel Kober.  L’intens calendari de concerts del tenor inclou la Novena simfonia de Beethoven, sota la batuta de Fabio Luisi i acompanyat per l’Orquestra Simfònica NHK de Tòquio i també amb la direcció d’Eva Ollikainen i l’Orquestra Simfònica d’Islàndia; la Simfonia Faust de Liszt, dirigida per Vladimir Jurowski i amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín; el primer acte de Die Walküre (Les valquíries), amb Jaap van Zweden a la direcció i l’Orquestra de París, i, com a principal solista convidat, sota la batuta de Sakari Oramo i l’Orquestra Simfònica de la BBC a la llegendària última nit dels Proms al Royal Albert Hall.

Skelton també ha interpretat Das Lied von der Erde (La cançó de la Terra) de Mahler amb Sir Andrew Davis i l’Orquestra Simfònica de Melbourne, amb Esa-Pekka Salonen i l’Orquestra de l’Òpera Metropolitana de Nova York i amb Sir Simon Rattle i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i l’Orquestra Simfònica de Londres; la Missa Solemnis de Beethoven, sota la batuta de Gianandrea Noseda i l’Orquestra Filharmònica de la BBC i també amb David Robertson i l’Orquestra Simfònica de St. Louis; la Novena simfonia, també de Beethoven, sota la direcció de Sir Antonio Pappano i amb l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia i amb Franz Welser-Möst i l’Orquestra de Cleveland, i The Dream of Gerontius (El somni de Geront) d’Elgar, amb el director Sir Andrew Davies i l’Orquestra Simfònica de Melbourne i també sota la batuta de Sakari Oramo i l’Orquestra Simfònica de la BBC.

Skelton, proclamat millor intèrpret masculí als Premis Internacionals d’Òpera del 2014, ha rebut el guardó Sir Robert Helpmann en dues ocasions: la primera el 2004 pel seu paper de Siegmund en la producció de Der Ring des Nibelungen (L’anell dels nibelungs) a l’Òpera Estatal d’Austràlia Meridional i la segona el 2010 per la seva interpretació de Peter Grimes a l’Òpera d’Austràlia, que li va valer el premi al millor intèrpret masculí en un paper protagonista. El 2010 va ser guardonat amb el premi Green Room per A Streetcar Named Desire (Un tramvia anomenat Desig) i va rebre una nominació al premi Olivier a l’Èxit més Destacat en Òpera per les seves interpretacions de Peter Grimes amb l’Òpera Nacional d’Anglaterra.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?