Tabita Berglund

Tabita Berglund ©Nikolaj Lund
BIOGRAFIA

Tabita Berglund ha tingut una trajectòria meteòrica fins a convertir-se en una de les directores joves més fascinants i prodigioses d’avui. Fa poc ha estat nomenada principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Kristiansand per a la temporada 21-22, després de col·laborar-hi per primera vegada el 2020. De 2018 a 2020 va ser estrella del programa Talent Norge i el 2018 va guanyar el premi Neeme Järvi 2018 de l’Acadèmia de Direcció Orquestral de Gstaad.

Recentment, ha debutat amb les Filharmòniques d’Oslo, Reial d’Estocolm, Bergen i de l’Àrtic i les Simfòniques de la Ràdio Finesa,  Trondheim, i l’Orquestra de l’Òpera Nacional de Noruega. La temporada 21-22 parteix de l’èxit de les temporades anteriors i porta els tres primers concerts de Berglund com a principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Kristiansand. El desembre del 2021 Berglund debutarà amb el Ballet Nacional de Noruega. També actuarà per primera vegada amb la Filharmònica de Tampere, la Tapiola Sinfonietta, les Orquestres Simfòniques de Helsinborg, Lucerna i Tenerife i al Festival de Música d’Istanbul. Berglund també dirigirà la Jove Orquestra Nacional de Noruega l’estiu del 2022.

El 2019 Berglund es va graduar en el Màster de Direcció Orquestral de l’Acadèmia de Música Noruega. Abans de centrar-se en la direcció orquestral el 2015, havia començat formant-se com a violoncel·lista. La natura sempre canviant que envolta el seu poble natal a les muntanyes noruegues és una font d’inspiració per a Berglund i, juntament amb altres qüestions artístiques i musicals, té un paper important en la seva programació. Berglund també dona especial importància a la connexió inherent entre l’art de liderar i el paper d’un director d’orquestra: “L’objectiu és convertir-me en una directora d’orquestra amb qui m’hauria agradat tocar”.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?