Tabita Berglund

BIOGRAFIA

Estrella del programa televisiu Talent Norge de 2018 a 2020 i guanyadora del Premi Neeme Järvi de la Gstaad Conducting Academy el 2018, Tabita Berglund s’està establint ràpidament com una de les joves directores més fascinants i talentoses del circuit europeu.

El seu desenvolupament ha estat impulsat per Opptakt, una iniciativa de llançament orientada a fomentar el talent dels joves directors d’orquestra a Noruega. En el marc d’aquesta iniciativa, Berglund ha tingut l’oportunitat de dirigir algunes de les principals orquestres nacionals: les temporades 2018-2019 i 2019-2020 va ser contractada per l’Orquestra de l’Òpera Nacional de Noruega (amb el pianista Leif Ove Andsnes), l’Orquestra Simfònica de Stavanger i la Filharmònica de l’Àrtic.

La temporada 2019-2020 va debutar amb èxit amb l’Orquestra Hallé de Manchester i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa; el 2020-2021 va col·laborar amb l’Orquestra Simfònica Kristiansand, l’Orquestra Simfònica de l’Òpera de Toló i va tornar a trobar-se amb The Hallé, dirigint el concert inaugural del cicle dels dijous, entre moltes altres activitats.

Berglund es va graduar el 2019 en el curs de Màster en Direcció d’Orquestra de l’Acadèmia Noruega de Música, on va estudiar sota la tutela del professor Ole Kristian Ruud. Inicialment es va formar com a violoncel·lista i va obtenir el títol de Màster amb el professor Truls Mørk; va actuar regularment amb les orquestres filharmòniques d’Oslo i Bergen i amb els Solistes de Trondheim abans de dedicar-se plenament a la direcció d’orquestres el 2015. Anteriorment, ha assistit a classes magistrals amb Bernard Haitink, Jorma Panula i Jaap van Zweden, així com a un taller de la Filharmònica de la BBC el setembre del 2018.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?