Teresa Riveiro Böhm

Teresa Riveiro Böhm ©Theresa Pewal
BIOGRAFIA

La directora austríaco-espanyola Teresa Riveiro Böhm va ser nomenada Leverhulme Conducting Fellow amb l’Orquestra Escocesa de la BBC, en col·laboració amb el Reial Conservatori d’Escòcia, per a les temporades 2019-20 i 2020-21. També ha estat mereixedora del Premi Neeme-Järvi al Festival Gstaad Menuhin 2019.

A la temporada 2021-22, els seus compromisos han inclòs concerts amb la Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz, la Robert Schumann Philharmonie, la Kremerata Baltica al Kronberg Academy Festival, l’Orquestra Simfònica de Stavanger, l’Orquestra Nacional de Metz, la Filharmònica de Stuttgart, l’Òpera Nacional de Montpeller i l’Orquestra Simfònica de Bournemouth.

Entre els seus treballs orquestrals anteriors més destacats poden citar-se les seves col·laboracions amb la St. Petersburg Chamber Philharmonic, Philharmonie Südwestfalen, l’Orquestra Simfònica Savaria, Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz, l’Orquestra de Cambra de Ginebra, l’Orquestra Simfònica d’Aalborg, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC i el Red Note Ensemble.

En temporades anteriors Riveiro Böhm va rebre el primer premi al Dichler Wettbewerb de Viena i el primer premi d’orquestra de l’Orquestra Simfònica Savaria i també va ser nomenada Tanglewood Conducting Fellow.

Ha estat directora assistent en produccions d’òpera com La violació de Lucrècia de Britten a la Universitat de Música i Dansa de Colònia, La flauta màgica de Mozart a l’Oper Burg Gars d’Àustria, en obres corals, com Elijah de Mendelssohn a la Catedral de Trier, com a part del Mosel Music Festival, així com a la Simfonia n. 9 de Bruckner interpretada a la Catedral de Colònia.

Riveiro Böhm va estudiar Direcció d’Orquestra a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena (MDW) amb Johannes Wildner i a la Universitat de Música i Dansa de Colònia amb Alexander Rumpf i Stephan E. Wehr (òpera). Anteriorment va estudiar Música d’Església a la MDW i Direcció de Cor amb Erwin Ortner. Als cinc anys va rebre les primeres lliçons de violí i va estudiar a l’Escola Central de Música associada al Conservatori Txaikovski de Moscou.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?