Thomas Adès

Thomas Adès ©Marco Borggreve
BIOGRAFIA

Va néixer a Londres el 1971.  És un prestigiós compositor i intèrpret que treballa sovint amb orquestres, companyies d’òpera i festivals de renom mundial.

Algunes de les seves obres per a orquestra són Aysla (1977), Tevot (2007), Polaris (2011), el concert per a violí Concentric paths (2005), el concert per a piano amb imatge en moviment In seven days (2008), Totentanz per a mezzosoprano, baríton i orquestra (2013) i el Concert per a piano i orquestra (2019), estrenades per les orquestres i festivals més importants del món. Entre les seves obres també destaquen moltes peces de cambra i per a solistes.

Adès és soci artístic de l’Orquestra Simfònica de Boston des del 2016 i la dirigeix a Boston i Tanglewood, interpreta música de cambra amb els músics de l’orquestra i dirigeix el Festival de Música Contemporània que se celebra a l’estiu. També ensenya piano i música de cambra al Seminari Internacional de Músics de Prussia Cove.

Dirigeix sovint les orquestres filharmòniques de Los Angeles, San Francisco i Londres, les orquestres simfòniques de Boston, Londres, la BBC, la Ràdio Finesa i la Ciutat de Birmingham, la Reial Orquestra del Concertgebouw, la Gewandhaus de Leipzig i l’Orquestra de Santa Cecilia. Adès ha dirigit i es posarà al capdavant de les orquestres filharmòniques de Radio France, Viena, Elba de la Ràdio del Nord d’Alemanya (NDR) i la de Cambra Alemanya de Bremen. La temporada 21-22 ha dirigit l’estrena mundial del seu ballet The Dante project (El projecte Dante) a la Royal Opera House de Londres, amb la coreografia de Wayne McGregor.

Ha rebut molts guardons, com el premi Grawemeyer per Aysla (1999); el premi a grans composicions de la Reial Societat Filharmònica per Aysla, The tempest (La tempesta) i Tevot; el premi Ernst von Siemens per Arcadiana, i el Premi al Millor Compositor Britànic per The four quarters (Els quatre quarts), entre molts altres. El 2015 va ser guardonat amb el prestigiós premi musical Léonie Sonning i el gener del 2021 va ser jurat del premi de composició Toru Takemitsu.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?