Thomas Dunford

Thomas Dunford ©Julien Benhamou
BIOGRAFIA

Nascut a París el 1988, Thomas Dunford es va formar al Conservatori de París i a l’Schola Cantorum de Basilea, així com en a diverses classes magistrals amb llaütistes de renom.

Entre el 2003 i el 2005, va debutar a la Comédie Française i des d’aleshores ha actuat per tot el món: Carnegie Hall i Frick Collection a Nova York, Wigmore Hall a Londres, Washington Kennedy Center, Vancouver Recital Society, Palau de la Música Catalana, Filharmòniques de París i Berlín, TAP Poitiers, WDR Köln o el Bozar de Brussel·les, entre d’altres, i en festivals de renom com el d’Ambronay o el Leipzig Bachfest.

És convidat regularment a tocar i/o dirigir ensembles i orquestres com Les Arts Florissants, Academy of Ancient Music, La Cappella Mediterranea, Capriccio Stravagante, Le Centre de Musique Baroque de Versailles, la Simfònica de Cincinnati, Collegium Vocale Gent, Le Concert Spirituel, La Fenice, Les Folies Françoises, l’Orquestra Barroca Irlandesa, Les Musiciens du Louvre, Pygmalion, l’Orquestra de Cambra Escocesa o la Simfònica del Marais, entre molts d’altres. També ha dirigit produccions amb Opera Lafayette a Washington DC des de 2017.

El 2018, crea Jupiter, un grup propi que reuneix grans músics com Lea Desandre, Jean Rondeau, Sophie Gent, Théotime Langlois de Swarte, Bruno Philippe o Peter Whelan. El seu primer àlbum dedicat a Vivaldi, premiat en diverses ocasions, va ser publicat per Alpha el 2019. Jupiter ja ha estat convidat a actuar en els majors escenaris d’Europa i Estats Units, com la Philharmonie de París, la Philharmonie de Berlín, l’Auditorium de Radio France, l’ElbPhilharmonie d’Hamburg, el Carnegie Hall, el Wigmore Hall i el Festival de Pasqua d’Aix a Provence.

Dunford ha treballat en projectes de música de cambra amb directors i solistes com Paul Agnew, Nicola Benedetti, Keyvan Chemirani, William Christie, Jonathan Cohen, Lea Desandre, Isabelle Faust, Philippe Herreweghe, Monica Huggett, Anne-Sophie von Otter o Trevor, entre d’altres.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?