Vasily Petrenko

Vasily Petrenko ©Svetlana Tarlova
BIOGRAFIA

Actualment és el director titular de la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool i director titular de la Jove Orquestra de la Unió Europea. Aquest any assumirà els càrrecs de director musical de la Reial Orquestra Filharmònica de Londres i de director artístic de l’Orquestra Simfònica Acadèmica Estatal de Rússia.

Ha estat Artista de l’Any als premis Gramophone 2017, Artista Home de l’Any als Classical BRIT 2010, i nomenat Doctor Honoris Causa per les Universitats de Liverpool i Hope.

Ha treballat amb orquestres com la Filharmònica de Berlín, la Leipzig Gewandhaus, la Simfònica i la Filharmònica de Londres, la Philharmonia, l’Accademia Nazionale de Santa Cecília, la Filharmònica de Sant Petersburg, l’Orquestra Nacional de França, la Filharmònica Txeca, la NHK de Tòquio, l’Orquestra de Sydney, de Philadelphia, la Filharmònica de Los Angeles, Cleveland, San Francisco, Boston, Chicago, Montréal i St Louis. A més, ha realitzat actuacions freqüents als BBC Proms.

En òpera cal ressaltar el seu debut a la Metropolitan Opera de Nova York amb La dama de Piques, a la temporada 19/20.

Entre la seva àmplia discografia destaquen el seu cicle simfònic de Xostakóvitx per a Naxos amb la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool i cicles de simfonies de Scriabin i poemes simfònics de Strauss amb la Filharmònica d’Oslo.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?