Vera Martínez Mehner

BIOGRAFIA

Va néixer a Madrid i va estudiar a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb els professors S. Fatkouline i Z. Bron, amb el qui va acabar els seus estudis superiors a la Hochschule für Musik de Colònia. Al mateix temps va completar els seus estudis a Alemanya amb un postgrau de música de cambra, ja com a membre del Quartet Casals, sota la tutela del Quartet Alban Berg.

Ha guanyat premis importants com el Primer Premi i el Premi Especial a la millor interpretació clàssica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el Segon Premi del Concurs Internacional de violí Henry Wieniawsky a Polònia (1997). Com a membre del Quartet Casals ha guanyat dos Primers Premis als Concursos Internacionals de Londres (2000) i d’Hamburg (2002) i el Premio Nacional de Música l’any 2006.

Com a solista ha actuat amb diverses orquestres com l’Orquestra Simfònica de Santo Domingo, l’Orquestra de Cambra de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, l’Orquestra Simfònica de Palma de Mallorca, l’Orquestra de Cambra Andrés Segovia i l’Orquestra de Cambra Reina Sofía, amb directors com J. Judd, V. Pablo, A. Ros Marbà, Z. Mehta i Y. Menuhin. Ha col·laborat amb la Deutsche Kammerphilarmonie Bremen i ha tocat en concerts de música de cambra amb G. Caussé, H. Schoneweg, M. Gulyàs i C. Martínez Mehner. Regularment ofereix recitals de violí i piano amb el seu germà Claudio i és membre del grup de música contemporània Funktion.

És membre fundadora del Quartet Casals amb el qual ha actuat a les millors sales d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica Llatina i Japó. Amb el quartet ha enregistrat una desena de treballs per al segell Harmonia Mundi.

Actualment és professora de violí i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i sovint imparteix classes magistrals a Europa i als Estats Units.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?