Veronika Eberle

Veronika Eberle ©Felix Broede
BIOGRAFIA

El seu talent excepcional i la seva maduresa musical, han estat reconeguts per les principals orquestres, festivals i sales, així com pels directors més destacats. Sir S. Rattle la va presentar, amb només 16 anys, al Festival de Pasqua de Salzburg de 2006 amb la Filharmònica de Berlín, fet que va suposar l’enlairament imparable de la seva carrera internacional.

Des de llavors, les seves principals col·laboracions amb orquestres inclouen les Simfòniques de Londres (Rattle, Haitink), Bamberg (Ticciati, Nott), Mont-real (Nagano), Hamburg (P.Järvi) i de la Ràdio de Berlín (Janowski) i de Baviera de Munic (Nézet-Séguin), l’Orquestra del Concertgebouw (Holliger), les Filharmòniques NHK, de Nova York (Gilbert), Rotterdam (Rattle, Gaffigan, Nézet-Seguin), Munic, l’Orquestra Gewandhaus (Langrée) i l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric (Sanderling). Entre els seus concerts recents més rellevants destaquen els seus debuts amb l’Orquestra de Filadèlfia, l’Orquestra de San Francisco i la Philharmonia, així com amb l’Orquestra de Cambra d’Europa (Yannick Nézet-Séguin), l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca (Harding), la Filharmònica de Luxemburg (Manze) i l’Orquestra Nacional de Lille.

Nascuda a Donauwörth (sud d’Alemanya), es va formar al Conservatori Richard Strauss de Munic amb O. Voitova. Després d’estudiar amb C. Poppen durant un any, es va unir a la Hochschule a Munic, on va estudiar amb A. Chumachenco 2001-2012.

Amb els anys, Eberle ha comptat amb el suport d’institucions com Nippon Foundation, Borletti-Buitoni Trust (becada el 2008), l’Orpheum Stiftung zur Förderung Junger Solisten (Zuric), el Deutsche Stiftung Musikleben (Hamburg) i el Jürgen-Pont Stiftung (Frankfurt). Va obtenir el primer premi Yfrah Neaman International Competition a Magúncia (2003). Veronika ha estat “New Generation Artist” de la BBC Ràdio 2011-2013, així com a artista “Junge Wilde” del Konzerthaus de Dortmund del 2010 al 2012. Toca un violí “Dragonetti” Stradivarius (1700), préstec de The Nippon Music Foundation.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?