Vilde Frang

Vilde Frang ©Marco Borggreve
BIOGRAFIA

Les extraordinàries dots musicals i el lirisme excepcional de Vilde Frang l’han convertit en una de les violinistes més reconegudes i amb més personalitat de la seva generació. El 2012 li van atorgar per unanimitat el Premi per a Joves Músics de Credit Suisse, que la va portar a debutar amb la Filharmònica de Viena, sota la direcció de Bernard Haitink, al Festival de Lucerna.

Recentment ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra del Reial Concertgebouw, l’Orquestra de París, l’Orquestra del Festival de Budapest, la Staatskapelle de Dresden, la Filharmònica d’Oslo, la Gewandhaus de Leipzig i, als Estats Units, amb l’Orquestra de Cleveland i la Simfònica de Pittsburgh al Festival Mostly Mozart del Lincoln Center de Nova York. També ha tocat amb la Simfònica de Viena al Musikverein i en gira, l’Orquestra de Cambra d’Europa, l’Orquestra de Cambra d’Escòcia, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio de França, l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, l’Orquestra Filharmònica de l’Elba de la Ràdio del Nord d’Alemanya (NDR), així com amb la Filharmònica de Los Angeles i l’Orquestra Simfònica de San Francisco. Durant la temporada 21-22, Vilde va ser solista de l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric i també música resident de la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm. Al llarg de la temporada, va tocar amb aquesta orquestra en dues ocasions i en concert amb el pianista Denis Kozhukin.

La temporada 22-23 Vilde tornarà a actuar amb l’Orquestra de Cleveland, l’Orquestra del Reial Concertgebouw, l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín i l’Orquestra Simfònica de Londres. Vilde també emprendrà diverses gires amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, l’Orquestra del Festival de Budapest, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Stuttgart (SWR), amb Teodor Currentzis al capdavant, i l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, sota la batuta de Mirga Grazinyte-Tyla, entre altres. Aquesta temporada Vilde també serà música resident de la Simfònica de Viena i actuarà tant al Musikverein com al Konzerthaus de Viena.

Nascuda a Noruega, Vilde va debutar amb només dotze anys amb l’Orquestra Filharmònica d’Oslo sota els auspicis de Mariss Jansons. Va estudiar a l’Institut de Música Barratt Due d’Oslo, al Conservatori Superior de Música d’Hamburg amb Kolja Blacher i a l’Acadèmia Kronberg amb Ana Chumachenco.

Vilde toca un violí Guarneri del Gesu del 1734 que un mecenes europeu li ha prestat generosament.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?