Xavier Díaz-Latorre

Xavier Díaz-Latorre ©Sara Guasteví
BIOGRAFIA

Nascut a Barcelona l’any 1968, va cursar estudis superiors de guitarra amb Oscar Ghiglia a la Musikhochschule de Basilea i, posteriorment, llaüt amb Hopkinson Smith a la Schola Cantorum Basiliensis

Participa habitualment en els festivals internacionals més importants d’Europa, Estats Units, Sud-Amèrica i Àsia. Des de 1997, forma part de prestigiosos grups de cambra i orquestres com Hesperion XXI, la Capella Reial de Catalunya o Le Concert des Nations, dirigit pel mestre Jordi Savall. És fundador i director de Laberintos Ingeniosos, un grup vocal i instrumental dedicat a la interpretació i difusió de la música espanyola del Segle d’Or.

La seva intensa activitat en el món de l’òpera barroca, l’ha portat a col·laborar amb les agrupacions especialitzades més importants, i a treballar amb directors com René Jacobs, Jordi Savall, Attilio Cremonesi o Thomas Hengelbrock, entre d’altres, i en els  teatres  més emblemàtics i prestigiosos del món.

Ha participat en més de 30 gravacions per al segell discogràfic Alia-Vox, Deutsche Harmonia Mundi i Alpha,així com per a nombroses cadenes de televisió i ràdio internacionals. En la seva faceta com a solista i director, el 2007 va començar la seva col·laboració amb el segell francès Zig-Zag Territoires, amb qui va gravar dos treballs dedicats a Sor i a obres vocals de Marín i Guerau. Més tard, publicà l’obra completa de Francisco Guerau (Passacaille, 2013), àlbum que va obtenir el Guardó al Millor Disc de Música Clàssica dels Premis Enderrock. Amb el segell espanyol Cantus Records, va publicar un CD dedicat a Gaspar Sanz, que ha obtingut el premi CHOCde Classica-Le Monde de la Musique, i el disc La Guitarra dels Lleons, amb guitarres històriques del Museu de la Música de Barcelona.

Xavier Diaz-Latorre ha estat invitat com a docent per algunes de les acadèmies de música antiga més importants del món com la Schola Cantorum Basiliensis, USC de Califòrnia, Amherst Early Music Festival, Lute Society of America o la Sibelius Academy a Helsinki. És professor titular d’instruments històrics de corda polsada, baix continu i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Reial Conservatori de Brussel·les (KCB).

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?