Xavier Pastrana

Xavier Pastrana ©Xavier Pastrana
BIOGRAFIA

Tot  i haver completat la carrera de guitarra, Xavier Pastrana va trobar la seva passió en la direcció i la composició. Com a director té experiència en diversos camps (orquestral, coral, cobla, infantil…) on sempre ha estat reconegut per la seva sensibilitat musical i l’elegància del seu gest. Ha estat al capdavant de diverses formacions, però és amb l’Ensemble O Vos Omnes amb qui ha aconseguit un reconeixement com a director d’un dels millors cors del país.

En la seva etapa de formació va estudiar composició i orquestració amb Manel Oltra, eminent compositor català valorat especialment per la seva obra coral. Fruit d’aquest estudi, Xavier Pastrana demostra un gran domini de la textura coral i una sorprenent capacitat en les seves interpretacions de posar en relleu els elements formals i les tensions i distensions musicals, mantenint sempre una gran atenció en l’equilibri ideal i la independència de les veus en cada passatge.

Per tal de completar els seus estudis, Xavier Pastrana va passar una curta temporada a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena, on estudià direcció orquestral amb U. Lajovich i S. Pironkoff, tot i que sempre ha confessat una especial predilecció com a mestre pel director Salvador Mas.

El primer contacte amb la música antiga li ve de la mà del Pierre Caó, director luxemburguès amb qui estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Fou a partir de l’estudi amb aquest director que Xavier Pastrana inicia una relació idíl·lica amb la música anterior al segle XIX i que combina amb la seva faceta de compositor i, per tant, el manté en contacte també amb la música del segle XXI.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?