Xavier Sabata

Xavier Sabata ©Xavier Sabata
BIOGRAFIA

El contratenor català Xavier Sabata es va formar com a actor a l’Institut del Teatre de Barcelona abans d’estudiar cant a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a la Musikhochschule de Karlsruhe.

El repertori de Sabata abasta des de Cavalli i Monterverdi, passant pels herois de l’òpera seria barroca, fins a obres contemporànies. Alguns dels seus papers més recents són Bertarido a Rodelinda de Händel a l’Opéra de Lyon i al Teatro Municipal de Santiago (Xile); Ottone en un revival de L’incoronazione di Poppea de Monteverdi a la Staatsoper Unter den Linden; Endimione a La Calisto al Teatro Real de Madrid; l’estrena mundial de L’enigma di Lea al Gran Teatre del Liceu a Barcelona; protagonista a Rinaldo de Händel en una gira europea, que incloïa el Théâtre des Champs-Elysées, així com en una nova producció al Festival de Perelada, i Ottone a Agrippina de Händel.

Ha actuat amb formacions com Les Arts Florissants, Europa Galante, Collegium 1704, l’Orquestra Barroca de Venècia, Il Pomo D’Oro, Orquesta Barroca Sevilla i La Folia Barockorchester, i col·labora habitualment amb directors com Fabio Biondi, René Jacobs, Jordi Savall, Alan Curtis, Gabriel Garrido, Fabio Bonizzoni, Diego Fasolis, Andrea Marcon, Xavier Díaz Latorre, Ivor Bolton, George Petrou, Riccardo Minasi, Harry Bicket i Christopher Moulds. Ha actuat a sales prestigioses d’arreu del món com Concertgebouw d’Amsterdam, Barbican Center i Wigmore Hall de Londres, Lincoln Center de Nova York, Kennedy Center de Washington DC, Tchaikovsky Hall de Moscou, Auditorio Nacional de Madrid i Palau de la Música de Barcelona; així com al Festival de Haendel a Halle, el Festival de Salzburg, el Festival d’Aix-en-Provence, el Festival de Música Antiga d’Innsbruck, el Dresdner Musikfestspielethe, el Festival de Haendel de Karlsruhe i el Festival de musique Baroque d’Ambronay. Va ser guardonat amb el Premio Ópera Actual el 2013 i nominat el 2019 com a millor artista masculí als International Opera Awards.

La seva extensa discografia sota grans segells com Virgin Classics/EMI, Decca, Harmonia Mundi Iberica i Aparté inclou enregistraments d’òperes de Händel, Faramondo, Arminio, Ottone i altres treballs premiats internacionalment com Alessandro i Tamerlano.

A més de l’òpera, té passió pel lied i va interpretar a Barcelona i Girona Winterreise de Schubert, cicle que va enregistrar i publicar posteriorment.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?