Zoi Tsokanou

Zoi Tsokanou ©Lutz Edelhoff
BIOGRAFIA

Zoi Tsokanou és la primera dona de la història que dirigeix una orquestra grega important. S’ha fet famosa gràcies a la seva vitalitat i passió dalt de l’escenari en nombrosos compromisos operístics i simfònics. Des de la temporada 2017-2018, és la directora en cap i directora artística de l’Orquestra Simfònica Estatal de Tessalònica.

Entre les seves darreres aparicions, trobem les que va fer amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Nacional de Lilla, la Simfònica de Düsseldorf, la Filharmònica de Sofia, la Filharmònica de Rostock, l’Orquestra y Cor de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra Simfònica Biel Solothurn i la Georgisches Kammerorchester Ingolstadt, com també les principals orquestres gregues: l’Orquestra Estatal d’Atenes, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Grega i l’Òpera Nacional de Grècia. Ha participat en festivals de renom com ara el de Lucerna, el d’Atenes, el Festival Schumann a Düsseldorf i el Festival de Domstufen.

Tsokanou va ser directora fixa del Teatre Erfurt (Alemanya), directora associada de l’Orquestra Simfònica West Bohemian (República Txeca) i directora musical del Teatre Musical d’Arosa (Suïssa). El seu repertori operístic comprèn peces com Rigoletto, Il trovatore, Macbeth, Otello, Tosca, Cavalleria rusticana, Orfeu i Eurídice, de Gluck, Die verkaufte Braut (La núvia venuda), Faust, de Gounod, Romeu i Julieta, de Zandonai, El barber de Sevilla, Die Lustige Witwe (La vídua alegre), Die Fledermaus (El ratpenat) i West Side Story, i les ha dirigit en teatres d’Erfurt, Bremen, Regensburg, la Haia, Atenes i Tessalònica.

Una de les etapes més memorables de la seva carrera va ser com a adjunta del seu mentor B. Haitink amb la Tonhalle Orchester Zürich. Ha guanyat diversos premis en competicions internacionals de direcció. Tsokanou va néixer a Tessalònica, on va es va graduar com a pianista i en musicologia. A Zuric va estudiar piano amb K. Scherbakov i direcció amb J. Schlaefli.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?