Zoi Tsokanou

Zoi Tsokanou ©Lutz Edelhoff
BIOGRAFIA

Zoi Tsokanou és la primera dona de la història que dirigeix una orquestra grega important. S’ha fet famosa gràcies a la seva vitalitat i passió dalt de l’escenari en nombrosos compromisos operístics i simfònics. Des de la temporada 2017-2018, és la directora en cap i directora artística de l’Orquestra Simfònica Estatal de Tessalònica.

Entre les seves darreres aparicions, trobem les que va fer amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Nacional de Lilla, la Simfònica de Düsseldorf, la Filharmònica de Sofia, la Filharmònica de Rostock, l’Orquestra y Cor de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra Simfònica Biel Solothurn i la Georgisches Kammerorchester Ingolstadt, com també les principals orquestres gregues: l’Orquestra Estatal d’Atenes, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Grega i l’Òpera Nacional de Grècia. Ha participat en festivals de renom com ara el de Lucerna, el d’Atenes, el Festival Schumann a Düsseldorf i el Festival de Domstufen.

Tsokanou va ser directora fixa del Teatre Erfurt (Alemanya), directora associada de l’Orquestra Simfònica West Bohemian (República Txeca) i directora musical del Teatre Musical d’Arosa (Suïssa). El seu repertori operístic comprèn peces com Rigoletto, Il trovatore, Macbeth, Otello, Tosca, Cavalleria rusticana, Orfeu i Eurídice, de Gluck, Die verkaufte Braut (La núvia venuda), Faust, de Gounod, Romeu i Julieta, de Zandonai, El barber de Sevilla, Die Lustige Witwe (La vídua alegre), Die Fledermaus (El ratpenat) i West Side Story, i les ha dirigit en teatres d’Erfurt, Bremen, Regensburg, la Haia, Atenes i Tessalònica.

Una de les etapes més memorables de la seva carrera va ser com a adjunta del seu mentor B. Haitink amb la Tonhalle Orchester Zürich. Ha guanyat diversos premis en competicions internacionals de direcció. Tsokanou va néixer a Tessalònica, on va es va graduar com a pianista i en musicologia. A Zuric va estudiar piano amb K. Scherbakov i direcció amb J. Schlaefli.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?