PART

 

Tanit Plana

creació i direcció

Candela Capitán, coreògrafa i peformer
Lluïsa Espigolé, piano
Adriana Aranda, soprano
Isabella Gutiérrez, composició sonora

Silvia Delagneau, espai escènic
Paula González, ajudant espai escènic
Marina Giraldos, ajudant de direcció
Raquel García-Tomás, assessoria musical

Alalimón Galería, espai expositiu

 

Amb el suport de: Fabra i Coats, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Premis Ciutat de Barcelona
Una coproducció de L’Auditori i Grec Festival de Barcelona

OBRES

JOANNA BAILIE: Artificial Environments No.8
ISABELLA GUTIÉRREZ: Composició electrònica live
HILDEGARD VON BINGEN: Ave Generosa

COMENTARI

La barcelonina Tanit Plana, nascuda el 1975, s’ha donat a conèixer a través dels seus treballs fotogràfics, generadors d’interrogants i relacionats, sobretot, amb qüestions de l’àmbit familiar i de l’espai domèstic i íntim. Ha dut a terme projectes de recerca fotogràfica que han rebut tota mena de premis. Per a l’encàrrec de la programació Escenes, ha triat combinar aquesta disciplina amb la música i la dansa en un muntatge sobre el naixement; sobre aquesta gestació i aquest part al qual, com ens fa notar l’escriptora nord-americana Siri Hustvedt, els pensadors de tots els temps han dedicat tan poca atenció. Estem convocades a celebrar la vida, a sentir la mort perinatal, a revoltar-nos contra la violència obstètrica i a rendir-nos als poders dels parts: l’origen del món. Com a còmplices d’aquest viatge als inicis de la vida, l’acompanyen la pianista especialitzada en música contemporània Lluïsa Espigolé i la radical i trencadora ballarina i coreògrafa gaditana Candela Capitán, que participa per primera vegada en una experiència teatral i promet no deixar ningú indiferent. I és que es tracta d’una artista especialment potent, creadora d’unes imatges d’alt impacte.

El projecte Part es desborda i s’expandeix més enllà de L’Auditori i, durant el mes de juliol, es podrà veure en forma d’exposició fotogràfica a l’espai Alalimón Galería, al del carrer de Mèxic de Barcelona.

Escenes, la proposta d’encontre entre disciplines artístiques a L’Auditori, esdevé un espai fecund per a la llibertat creativa. La creació i la fertilitat, des de la mirada, el cos i la perspectiva femenina, seran el fil discursiu d’un relat artístic inspirat en la dona i la creació.

TEXT

LABOUR

You come from a chain of millions of sexual intercourses.
We were all born.
Although we were all born, the image of labour is hidden.
Labour is a place from where to observe the structural violence that women go through.

If you want to destroy a woman psychologically, you have to exert violence through her vagina.
Rape is a standard tool toolbox in military tactics.
Like obstetric violence, rape is a strategy to effectively control women both physically and psychologically: by inducing trauma through the vagina, you print the consequences on the brain.

Life doesn’t need you,
life doesn’t need me.
You are dead.
Maybe I’ll be dead too.
But it doesn’t matter,
because life doesn’t die.

TEXT

PART

Vens d’una cadena de milions de coits.
Totes hem nascut.
Malgrat que totes hem nascut, el part és una imatge amagada.
El part és el nucli elemental des d’on observar la violència estructural que sofreixen les dones.

Si el que es pretén es destrossar una dona psicològicament, el més eficaç és exercir violència a través de la seva vagina.
La violació és una de les eines habituals en les tàctiques militars.
La violació, igual que la violència obstètrica, és una estratègia efectiva de control físic i psicològic de les dones, perquè el trauma a través de la vagina queda gravat en el cervell.

La vida no et necessita
La vida no em necessita.
Tu estàs mort.
Jo probablement també moriré.
Però tant se val,
perquè la vida no mor.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?