BMB: El concert per a violoncel d’Elgar
Programa de mà d'aquest concert:
El concert per a violoncel d'Elgar
Gratuït
Programa

BERNAT VIVANCOS: Organis Aurea (2021) 35’ – Obra encàrrec. Estrena mundial
EDWARD ELGAR: Nimrod (1899) 4’
EDWARD ELGAR: Concert per a violoncel en mi m, op. 85 (1919) 29’

Bernat Vivancos presenta una estrena mundial i Asier Polo, un dels millors violoncel·listes de l’actualitat, interpreta el Concert d’Edward Elgar, dos grans atractius d’aquest programa. Organis Aurea és una glossa dels Goigs a Nostra Dona de Joan Brudieu, qui va ser un dels compositors més destacats del segle XVI a Catalunya. La idea de Vivancos és equiparar la banda simfònica amb l’orgue a partir de la similitud en la generació del so entre els tubs de l’instrument religiós per excel·lència i els instruments de la banda.

El Concert per a violoncel d’Elgar és una de les obres per a aquest instrument més rellevants del segle XX. Compost just al final de la Primera Guerra Mundial mentre es recuperava d’una operació quirúrgica en la pau de la caseta de bosc a Birchwood, a Sussex, Elgar va escriure una partitura de maduresa, allunyada de la jovialitat anterior, una mena de «rèquiem de guerra» que han interpretat i enregistrat els violoncel·listes més destacats de tots els temps.

Intèrprets

Banda Municipal de Barcelona
Asier Polo, violoncel
José R. Pascual-Vilaplana, direcció

BMB: El concert per a violoncel d’Elgar
Programa de mà d'aquest concert:
El concert per a violoncel d'Elgar
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?