BMB: El concert per a violoncel d’Elgar
Pròxim directe: 30 de gener de 2022 | 18:00
Programa

BERNAT VIVANCOS: Organis Aurea (2021) 35’ – Obra encàrrec. Estrena mundial
EDWARD ELGAR: Nimrod (1899) 4’
EDWARD ELGAR: Concert per a violoncel en mi m, op. 85 (1919) 29’

Bernat Vivancos presenta una estrena mundial i Asier Polo, un dels millors violoncel·listes de l’actualitat, interpreta el Concert d’Edward Elgar, dos grans atractius d’aquest programa. Organis Aurea és una glossa dels Goigs a Nostra Dona de Joan Brudieu, qui va ser un dels compositors més destacats del segle XVI a Catalunya. La idea de Vivancos és equiparar la banda simfònica amb l’orgue a partir de la similitud en la generació del so entre els tubs de l’instrument religiós per excel·lència i els instruments de la banda.

El Concert per a violoncel d’Elgar és una de les obres per a aquest instrument més rellevants del segle XX. Compost just al final de la Primera Guerra Mundial mentre es recuperava d’una operació quirúrgica en la pau de la caseta de bosc a Birchwood, a Sussex, Elgar va escriure una partitura de maduresa, allunyada de la jovialitat anterior, una mena de «rèquiem de guerra» que han interpretat i enregistrat els violoncel·listes més destacats de tots els temps.

Intèrprets

Banda Municipal de Barcelona
Asier Polo, violoncel
José R. Pascual-Vilaplana, direcció

BMB: El concert per a violoncel d’Elgar
Pròxim directe: 30 de gener de 2022 | 18:00

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?