OBC: Brahms 3
Orquestra   OBC
Direcció   Juanjo Mena
Programa de mà d'aquest concert:
Brahms 3
Gratuït
Programa

FRANZ JOSEPH HAYDN: Simfonia n. 44 en mi m “Trauer”, Hob. I/44 (1772) 27’
MIQUEL OLIU: In luce praesenti (2020) 16′ – Estrena mundial, obra encàrrec
JOHANNES BRAHMS: Simfonia n. 3 en Fa, op. 90 (1883) 33′

Frei aber froh (Lliure però feliç) era una de les màximes favorites de Johannes Brahms. L’acrònim format pels tres mots configura el motiu central de la Simfonia n. 3, una obra impregnada d’un esperit heroic i d’una densitat formal i emocional que la distingeix de les altres simfonies de l’autor. L’empremta de Robert Schumann és també present en una simfonia que constitueix una de les majors aportacions de la maduresa creativa de Brahms al repertori orquestral.

La Simfonia n. 44 de Franz Joseph Haydn pren el nom de Trauer (Fúnebre) pel fet que l’autor va demanar que s’interpretés l’adagio al seu funeral. Concebuda en quatre moviments, és una de les simfonies que formen part del període Sturm und Drang (Tempesta i empenta) del compositor, caracteritzat per una expressivitat intensa i vigorosa.

L’estrena absoluta d’In luce praesenti (A la llum del present), del barceloní Miquel Oliu, completa aquest concert. Aquesta obra, encàrrec de L’Auditori, està inclosa en el programa d’Incentius a la Creació Musical de la Fundació SGAE i l’Asociación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS)

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Juanjo Mena, direcció

Amb el suport de
Institut Ramon Llull

OBC: Brahms 3
Orquestra   OBC
Direcció   Juanjo Mena
Programa de mà d'aquest concert:
Brahms 3
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?