OBC: Brahms 4
Programa de mà d'aquest concert:
Brahms 4
Gratuït
Programa

IGOR STRAVINSKY: Divertimento del ballet Le baiser de la fée (El petó de la fada) (1928) 23′
JOAN MAGRANÉ: Abglanz per a soprano, cor i orquestra (2022) 20′ – Estrena mundial, encàrrec de L’Auditori
JOHANNES BRAHMS: Simfonia n. 4 en mi m, op. 98 (1885) 40′

Brahms va esperar a assolir una plena maduresa creativa per iniciar les seves quatre simfonies, veritables monuments del llenguatge simfònic del segle XIX. La Simfonia n. 4, del 1885, és el comiat de l’autor al gènere simfònic i la culminació d’una tradició iniciada per Haydn i Beethoven. L’interval de tercera major descendent que encapçala el moviment inicial esdevé un fonament estructural i motívic al llarg de la peça, mentre que el moviment final pren el model de les xacones barroques, amb un ostinato descendent extret de la Cantata 150 de Johann Sebastian Bach i elaborat al llarg de successives variacions fins a desembocar a un final amarat del pathos tràgic inicial.

Joan Magrané, compositor convidat a L’Auditori durant la temporada 2021-2022, estrena Abglanz (Reflex), per a soprano, cor i orquestra, una obra d’encàrrec feta a partir de dos poemes del Llibre de Suleika del Divan Oriental-Occidental, de Johann Wolfgang von Goethe. L’autor aprofita l’ús de la filigrana i el to orientalitzant —des de la mirada europea— dels textos per introduir-los dins del seu univers sonor particular.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
María Hinojosa Montenegro, soprano
Ilan Volkov, direcció
Ensemble O Vos Omnes i cantants de L’Auditori

OBC: Brahms 4
Programa de mà d'aquest concert:
Brahms 4
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?