BMB: Cançons del vent

DIUMENGE 14 DE FEBRER DE 2021 | 18:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït
Programa

GUSTAV HOLST: Second Suite in F for Military Band (1911) 11′
PERCY ALDRIDGE GRAINGER: Molly on the Shore (1907/1920) 4′
ROBERT RUSSELL BENNETT: Symphonic Songs for Band (1957) 14′
JOHN BARNES CHANCE: Variations on a Korean Folk Song (1965) 7′
VICENT EGEA: Variacions “Agur Jaunak” (2007) 12′
FRANCO CESARINI: Old Russian Romances (2012) 13′

Les cançons i danses populars d’arreu del món són un patrimoni musical meravellós. Les característiques melòdiques i rítmiques de la pròpia cultura o l’exotisme d’una d’aliena han atret l’atenció de la majoria de compositors. Aquest concert és un convit a viatjar per aquests repertoris i a gaudir d’una instrumentació per a banda simfònica que els fa brillar.

Holst ens proposa set melodies angleses a Second Suite in F for Military Band (Segona suite en Fa per a banda militar); Grainger, dues danses irlandeses a la famosa partitura Molly on the Shore (Molly a la costa), i Bennett, el gran orquestrador dels musicals d’èxit a Broadway, ens fa vibrar amb una festa camperola al final de Symphonic Song for Band (Cançó simfònica per a banda). La tradició ens mena cap a Corea per sentir la cançó “Arirang” i les variacions compostes per Chance, i cap a Euskadi amb les Variacions “Agur Jaunak”, d’Egea. La darrera obra és la visió de Cesarini de la Rússia popular, tan llunyana i alhora tan familiar després de segles d’intercanvi cultural entre una punta i l’altra de la vella Europa.

Intèrprets

Banda Municipal de Barcelona
José R. Pascual-Vilaplana, direcció

BMB: Cançons del vent

DIUMENGE 14 DE FEBRER DE 2021 | 18:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?