BMB: Cançons del vent

DIUMENGE 14 DE FEBRER DE 2021 | 18:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Programa

GUSTAV HOLST: Second Suite in F for Military Band (1911) 11′
PERCY ALDRIDGE GRAINGER: Molly on the Shore (1907/1920) 4′
ROBERT RUSSELL BENNETT: Symphonic Songs for Band (1957) 14′
JOHN BARNES CHANCE: Variations on a Korean Folk Song (1965) 7′
VICENT EGEA: Variacions “Agur Jaunak” (2007) 12′
FRANCO CESARINI: Old Russian Romances (2012) 13′

Les cançons i danses populars d’arreu del món són un patrimoni musical meravellós. Les característiques melòdiques i rítmiques de la pròpia cultura o l’exotisme d’una d’aliena han atret l’atenció de la majoria de compositors. Aquest concert és un convit a viatjar per aquests repertoris i a gaudir d’una instrumentació per a banda simfònica que els fa brillar.

Holst ens proposa set melodies angleses a Second Suite in F for Military Band (Segona suite en Fa per a banda militar); Grainger, dues danses irlandeses a la famosa partitura Molly on the Shore (Molly a la costa), i Bennett, el gran orquestrador dels musicals d’èxit a Broadway, ens fa vibrar amb una festa camperola al final de Symphonic Song for Band (Cançó simfònica per a banda). La tradició ens mena cap a Corea per sentir la cançó “Arirang” i les variacions compostes per Chance, i cap a Euskadi amb les Variacions “Agur Jaunak”, d’Egea. La darrera obra és la visió de Cesarini de la Rússia popular, tan llunyana i alhora tan familiar després de segles d’intercanvi cultural entre una punta i l’altra de la vella Europa.

Intèrprets

Banda Municipal de Barcelona
José R. Pascual-Vilaplana, direcció

BMB: Cançons del vent

DIUMENGE 14 DE FEBRER DE 2021 | 18:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?