OBC: Cinderella
Programa de mà d'aquest concert:
Cinderella
Programa

ENRIC PALOMAR: Tres amores oscuros per a dos cantaores, dos pianos i orquestra (2021) 40′ – Estrena mundial, obra encàrrec
SERGUEI PROKÓFIEV: Cinderella (La ventafocs), sel·lecció del ballet, op 87 (1944) 29′

La música de ballet per a Cinderella (La Ventafocs) va ser de les últimes obres que Serguei Prokófiev va compondre amb el beneplàcit de les autoritats soviètiques, poc abans de caure en un tràgic ostracisme. L’autor es basa en el conte de la Ventafocs per retre homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, el model insigne de la música russa per a ballet. Les Suites compilen diferents seccions del ballet i retraten vívidament diverses escenes del relat de l’heroïna, amb una brillantor orquestral inconfusible que il·lustra magistralment una història d’abast universal sobre l’opressió injusta i el rescat triomfal.

Tres amores oscuros, d’Enric Palomar, és un tríptic per a cantaora i cantaor solistes, dos pianos i orquestra. Basat en fragments de Bodas de Sangre i Yerma, de Federico García Lorca, i en l’episodi de Tamar i Ammon de l’Antic Testament, l’obra explora la dimensió tel·lúrica, ingovernable i desbocada de l’amor. Tres diàlegs amorosos en què la passió és conduïda per forces ancestrals que ultrapassen la raó.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Marco Mezquida, piano
Carles Marigó, piano
Lidia-Vinyes Curtis, mezzosoprano
Pere Martínez, cante
Josep Caballé, direcció

En col·laboració amb

OBC: Cinderella
Programa de mà d'aquest concert:
Cinderella

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?