OBC: El corn màgic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcció   Marta Gardolinska

Emissió finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

S.XIX, s.XX, Simfònica
Programa

WITOLD LUTOSLAWSKI: Little Suite (Mala suita) (1950, rev. 1951) 11′
GUSTAV MAHLER: Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut) (1892-98) 50′

La Little Suite de Witold Lutosławski és una obra de joventut, encarregada per l’orquestra de la Ràdio de Varsòvia, viva i plena de referències al folklore polonès. L’autor, poc abans, havia estrenat la seva Primera simfonia, polèmica pel seu llenguatge avantguardista i ferotgement criticada per les autoritats del partit comunista, que van titllar-la de formalista. Amb la Little Suite, l’autor fa palesa la possibilitat d’una expressió lliure a través del joc amb les constriccions imposades pel poder.

De la mateixa manera que Lutosławski beu del corpus cançonístic polonès, Gustav Mahler recorre al recull de poemes i cançons tradicionals alemanyes Des Knaben Wunderhorn: Alte deutsche Lieder (El corn màgic de la joventut: antigues cançons alemanyes), compilat el 1805, per compondre el seu cicle homònim. El compositor va arranjar entre 1892 i 1898 un total de dotze cançons que esdevingueren no només una obra cabdal en el seu catàleg sinó una font de recursos inesgotable per a les seves simfonies.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Marta Gardolińska, direcció
Dorothea Röschmann, soprano
Ian Bostridge, tenor

OBC: El corn màgic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcció   Marta Gardolinska

Emissió finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

S.XIX, s.XX, Simfònica

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.


ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.


SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?