OBC: El corn màgic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcció   Marta Gardolinska

Emissió finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

Programa

WITOLD LUTOSLAWSKI: Little Suite (Mala suita) (1950, rev. 1951) 11′
GUSTAV MAHLER: Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut) (1892-98) 50′

La Little Suite de Witold Lutosławski és una obra de joventut, encarregada per l’orquestra de la Ràdio de Varsòvia, viva i plena de referències al folklore polonès. L’autor, poc abans, havia estrenat la seva Primera simfonia, polèmica pel seu llenguatge avantguardista i ferotgement criticada per les autoritats del partit comunista, que van titllar-la de formalista. Amb la Little Suite, l’autor fa palesa la possibilitat d’una expressió lliure a través del joc amb les constriccions imposades pel poder.

De la mateixa manera que Lutosławski beu del corpus cançonístic polonès, Gustav Mahler recorre al recull de poemes i cançons tradicionals alemanyes Des Knaben Wunderhorn: Alte deutsche Lieder (El corn màgic de la joventut: antigues cançons alemanyes), compilat el 1805, per compondre el seu cicle homònim. El compositor va arranjar entre 1892 i 1898 un total de dotze cançons que esdevingueren no només una obra cabdal en el seu catàleg sinó una font de recursos inesgotable per a les seves simfonies.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Marta Gardolińska, direcció
Dorothea Röschmann, soprano
Ian Bostridge, tenor

OBC: El corn màgic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcció   Marta Gardolinska

Emissió finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?