OBC: El corn m脿gic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcci贸   Marta Gardolinska

Emissi贸 finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Lletres

Programa

WITOLD LUTOSLAWSKI: Little Suite (Mala suita) (1950, rev. 1951) 11′
GUSTAV MAHLER: Des Knaben Wunderhorn (El corn m脿gic de la joventut) (1892-98) 50′

La Little Suite de Witold Lutos艂awski 茅s una obra de joventut, encarregada per l鈥檕rquestra de la R脿dio de Vars貌via, viva i plena de refer猫ncies al folklore polon猫s. L鈥檃utor, poc abans, havia estrenat la seva Primera simfonia, pol猫mica pel seu llenguatge avantguardista i ferotgement criticada per les autoritats del partit comunista, que van titllar-la de formalista. Amb la Little Suite, l’autor fa palesa la possibilitat d’una expressi贸 lliure a trav茅s del joc amb les constriccions imposades pel poder.

De la mateixa manera que Lutos艂awski beu del corpus can莽on铆stic polon猫s, Gustav Mahler recorre al recull de poemes i can莽ons tradicionals alemanyes Des Knaben Wunderhorn: Alte deutsche Lieder (El corn m脿gic de la joventut: antigues can莽ons alemanyes), compilat el 1805, per compondre el seu cicle hom貌nim. El compositor va arranjar entre 1892 i 1898 un total de dotze can莽ons que esdevingueren no nom茅s una obra cabdal en el seu cat脿leg sin贸 una font de recursos inesgotable per a les seves simfonies.

Int猫rprets

Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Marta Gardoli艅ska, direcci贸
Dorothea R枚schmann, soprano
Ian Bostridge, tenor

OBC: El corn m脿gic de la joventut
Orquestra   OBC
Direcci贸   Marta Gardolinska

Emissi贸 finalitzada. Disponible properament a la carta.

DISSABTE 10 D'ABRIL DE 2021 | 19:00 H | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Lletres

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?