OBC: De la terra
Tenor   Marc Sala
Direcci贸   Francesc Prat
Orquestra   OBC

DIUMENGE 19 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h | SALA 1 PAU CASALS

Concert gratu茂t
Programa

ROBERT GERHARD: Can莽oner de Pedrell per a veu i conjunt instrumental (1941)
RAMON HUMET: Vent transparent per a orquestra de cambra (2008, rev. 2009)
EDUARD TOLDR脌: Vistes al mar per a orquestra de corda (1921)

Tres generacions de compositors catalans conformen un programa 煤nic que permet reunir els 煤ltims cent anys de m煤sica del pa铆s. Vistes al mar, d’Eduard Toldr脿, 茅s possiblement l’emblema musical de la fascinaci贸 noucentista per la Mediterr脿nia. Amb una claredat di脿fana i l铆rica, i sense voluntat narrativa o program脿tica, l’obra s’inspira en la lectura del poema La Ginesta, de Joan Maragall. Els tres moviments –Costa brava, Nocturn i Veles i reflexes– s贸n evocacions po猫tiques carregades de llum i vitalitat.

Robert Gerhard va ser deixeble de Felip Pedrell entre 1916 i 1920. Aquest mestratge, com posteriorment el d’Arnold Sch枚nberg, va marcar una empremta decisiva en la producci贸 de l’autor. El Can莽oner de Pedrell recull un seguit de can莽ons tradicionals catalanes recopilades pel seu mestre i les elabora des d’una perspectiva musical avan莽ada, molt influ茂da per B茅la Bart贸k.

L’obra m茅s recent del programa, Vent transparent, de Ramon Humet, forma part del cicle M煤sica del no 茅sser, inspirat en un poema del monjo zen Daido Ichi’i: 芦La m煤sica del no 茅sser / omple el buit: / sol de primavera, / blancor de neu, / n煤vols brillants, / vent transparent禄. La m煤sica d’Humet mostra una sensibilitat especial per la precisi贸 t铆mbrica i pel color, amb una atracci贸 clara cap a la filosofia i la m煤sica japonesa.

Int猫rprets

Marc Sala, tenor
Francesc Prat, direcci贸
Orquestra Simf貌nica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Amb la col路laboraci贸 de
OBC: De la terra
Tenor   Marc Sala
Direcci贸   Francesc Prat
Orquestra   OBC

DIUMENGE 19 DE JULIOL DE 2020 | 11.00h | SALA 1 PAU CASALS

Concert gratu茂t

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?