FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU: DANIEL OTTENSAMER & JONATHAN COHEN
Orquestra   OBC
Direcció   Jonathan Cohen
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Mozart: Daniel Ottensamer & Jonathan Cohen
Programa

FRANZ JOSEPH HAYDN: Obertura “La representació del caos” de l’oratori La creació (1798) 5′
FERNANDO SOR: Simfonia n. 3 en Fa (1804) 7′
WOLFGANG AMADEUS MOZART: Concert per a clarinet en La, KV 622 (1971) 28′
WOLFGANG AMADEUS MOZART: Simfonia n. 41 en Do “Júpiter”, KV 551 (1788) 30′

Tant a l’obertura de La creació com en diverses obres del seu catàleg simfònic, Franz Joseph Haydn prefigura el que serà un lloc comú al llarg del segle XIX: la representació musical descriptiva d’escenes i processos de la naturalesa amb gran versemblança. Amb aquest impuls, l’estil clàssic es configura com un vehicle idoni no només per a l’expressió humana sinó també per a la representació del sublim. Aquesta és una de les fites de l’oratori La creació, una visió clàssica i il·lustrada del relat bíblic del Gènesi per a veus solistes, cor i orquestra, l’obertura del qual encapçala aquest concert.

La simfonia “Júpiter” i el Concert per a clarinet de Wolfgang Amadeus Mozart formen part de les últimes obres del seu catàleg, i mostren una profunda voluntat d’ampliació dels recursos instrumentals, expressius i formals per part de l’autor. Compostes entorn de l’esclat de la Revolució Francesa, en elles Mozart recorre al llegat dels polifonistes per integrar el contrapunt com a força motriu. El fabulós Concert per a clarinet, escrit per a un instrument que aleshores era una innovació tècnica absoluta, perviu com una de les pàgines més cèlebres del repertori.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Jonathan Cohen, direcció
Daniel Ottensamer, clarinet

FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU: DANIEL OTTENSAMER & JONATHAN COHEN
Orquestra   OBC
Direcció   Jonathan Cohen
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Mozart: Daniel Ottensamer & Jonathan Cohen

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?