FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU: DANIEL OTTENSAMER & JONATHAN COHEN
Orquestra   OBC
Direcció   Jonathan Cohen
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Mozart: Daniel Ottensamer & Jonathan Cohen
Programa

FRANZ JOSEPH HAYDN: Obertura “La representació del caos” de l’oratori La creació (1798) 5′
FERNANDO SOR: Simfonia n. 3 en Fa (1804) 7′
WOLFGANG AMADEUS MOZART: Concert per a clarinet en La, KV 622 (1971) 28′
WOLFGANG AMADEUS MOZART: Simfonia n. 41 en Do “Júpiter”, KV 551 (1788) 30′

Tant a l’obertura de La creació com en diverses obres del seu catàleg simfònic, Franz Joseph Haydn prefigura el que serà un lloc comú al llarg del segle XIX: la representació musical descriptiva d’escenes i processos de la naturalesa amb gran versemblança. Amb aquest impuls, l’estil clàssic es configura com un vehicle idoni no només per a l’expressió humana sinó també per a la representació del sublim. Aquesta és una de les fites de l’oratori La creació, una visió clàssica i il·lustrada del relat bíblic del Gènesi per a veus solistes, cor i orquestra, l’obertura del qual encapçala aquest concert.

La simfonia “Júpiter” i el Concert per a clarinet de Wolfgang Amadeus Mozart formen part de les últimes obres del seu catàleg, i mostren una profunda voluntat d’ampliació dels recursos instrumentals, expressius i formals per part de l’autor. Compostes entorn de l’esclat de la Revolució Francesa, en elles Mozart recorre al llegat dels polifonistes per integrar el contrapunt com a força motriu. El fabulós Concert per a clarinet, escrit per a un instrument que aleshores era una innovació tècnica absoluta, perviu com una de les pàgines més cèlebres del repertori.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Jonathan Cohen, direcció
Daniel Ottensamer, clarinet

Amb el suport de
Institut Ramon Llull

FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU: DANIEL OTTENSAMER & JONATHAN COHEN
Orquestra   OBC
Direcció   Jonathan Cohen
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Mozart: Daniel Ottensamer & Jonathan Cohen

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?