OBC: Festival Rakhmàninov I
Orquestra   OBC
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Rakhmàninov I
Gratuït
Programa

MAURICE RAVEL: Rapsòdia espanyola, op. M 54 (1908) 14′
SERGUEI RAKHMÀNINOV: Danses simfòniques, op. 45 (1940) 35′
SERGUEI RAKHMÀNINOV : Concert per a piano n. 4 en sol m, op. 40 (1926) 25′

Serguei Rakhmàninov és la culminació de la tradició simfònica russa. Extraordinari pianista, director i compositor, la seva música beu directament de l’univers més genuïnament romàntic de Piotr Illitx Txaikovski i Frédéric Chopin, en una sublimació de la forma al servei de l’espontaneïtat i l’expressió. L’obra de Rakhmàninov és sentimental, refinada i elegant, i mostra igualment una fascinació per a la música zíngara i per al folklore rus.

Les Danses simfòniques són una de les darreres aportacions del catàleg de l’autor. Compostes durant la seva etapa nord-americana en forma de suite i amarades de nostàlgia pel seu país natal, incorporen diferents fragments de música litúrgica ortodoxa que el compositor ja havia fet servir amb anterioritat.
És en els concerts per a piano i orquestra en què, possiblement, es pot gaudir amb major profunditat del talent de Rakhmàninov com a pianista-compositor. Concebuts tots ells per a ser interpretats per l’autor, el Concert n. 4 és el menys conegut de l’autor, per la seva distància estilística i formal en relació amb els seus predecessors. Amb elements manllevats tant del jazz com de les avantguardes dels anys vint, es tracta d’una obra de maduresa creativa i d’expressió pregona.

Intèrprets

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Denis Kozhukhin, piano
Matthias Pintscher, direcció

OBC: Festival Rakhmàninov I
Orquestra   OBC
Programa de mà d'aquest concert:
Festival Rakhmàninov I
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?