ANTIGA: SAVALL, UN NADAL A VERSALLES
Preparaci贸 del conjunt vocal   Llu铆s Vilamaj贸
Direcci贸   Jordi Savall

DILLUNS, 14 DE DESEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Lletres

Programa

MARC-ANTOINE CHARPENTIER: Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur J茅sus-Christ (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist), H. 482 (1684) 40鈥
MARC-ANTOINE CHARPENTIER: Messe de Minuit (Missa de mitjanit), H. 9 (ca. 1694) 30鈥

Potser pel fet que fou Jean-Baptiste Lully qui domin脿 i gaireb茅 monopolitz脿 la m煤sica en la cort de Llu铆s XIV que Marc Antoine Charpentier 茅s submerg铆 tant i tan a fons en la composici贸 de m煤sica sacra. D’aquesta part de la seva producci贸, a m茅s, en destaquen les obres escrites sobre el tema de la Nativitat i el context pastoral que l’envolta (un tema clau en el repertori barroc franc猫s, cal dir).

La gran Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur J茅sus-Christ H. 482 (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist) amb els seus cants que basculen entre l’ambient sacre i el prof脿, la ingenu茂tat i la gravetat, n’茅s un exemple paradigm脿tic. La Messe de Minuit pour No毛l H.9 (Missa de mitjanit) 茅s, deixant de banda el Te Deum, l’obra m茅s coneguda de Charpentier. Escrita per a cor, solistes, flautes, cordes i continu, per l’ordinari hi circulen fins a deu melodies populars nadalenques (a l’estil de les misses-par貌dia renaixentistes) que li acaben de donar un to general desenfadat i pastor铆vol.

Int猫rprets

Le Concert des Nations
La Capella Reial de Catalunya
Llu铆s Vilamaj贸, preparaci贸 del conjunt vocal
Jordi Savall, direcci贸

SOLISTES
Jeanne Lefort, Mar铆a Cristina Kiehr, Lise Viricel, sopranos
Gabriel D铆az, contratenor
V铆ctor Sordo, tenor / haute-contre
Mauro Borgioni, bar铆ton
Christian Immler, baix

Amb el suport de

Institut Ramon Llull
ANTIGA: SAVALL, UN NADAL A VERSALLES
Preparaci贸 del conjunt vocal   Llu铆s Vilamaj贸
Direcci贸   Jordi Savall

DILLUNS, 14 DE DESEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de m脿

Lletres

ATENCI脫

Aquest concert 茅s gratu茂t per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L鈥橝uditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom茅s has d鈥檌ntroduir les teves credencials. Si no 茅s aix铆, registra鈥檛 abans.

ATENCI脫

Has acabat de veure la previsualitzaci贸 del v铆deo. Si vols veure el v铆deo sencer, el pots comprar individualment (video_price鈧), o comprar una subscripci贸 amb acc茅s il路limitat als concerts des de 7,99鈧 al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 鈧 AL MES

Est脿s a punt d'adquirir aquest v铆deo per video_price 鈧. T'informem que et pots subscriure per 7,90鈧 al mes i gaudir de tots els continguts amb acc茅s il路limitat. Vols continuar amb aquesta transacci贸?