ANTIGA: SAVALL, UN NADAL A VERSALLES
Preparaci√≥ del conjunt vocal   Llu√≠s Vilamaj√≥
Direcci√≥   Jordi Savall

DILLUNS, 14 DE DESEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

Antiga
Programa

MARC-ANTOINE CHARPENTIER: Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist), H. 482 (1684) 40’
MARC-ANTOINE CHARPENTIER: Messe de Minuit (Missa de mitjanit), H. 9 (ca. 1694) 30’

Potser pel fet que fou Jean-Baptiste Lully qui domin√† i gaireb√© monopolitz√† la m√ļsica en la cort de Llu√≠s XIV que Marc Antoine Charpentier √©s submerg√≠ tant i tan a fons en la composici√≥ de m√ļsica sacra. D’aquesta part de la seva producci√≥, a m√©s, en destaquen les obres escrites sobre el tema de la Nativitat i el context pastoral que l’envolta (un tema clau en el repertori barroc franc√®s, cal dir).

La gran Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur J√©sus-Christ H. 482 (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist) amb els seus cants que basculen entre l’ambient sacre i el prof√†, la ingenu√Įtat i la gravetat, n’√©s un exemple paradigm√†tic. La Messe de Minuit pour No√ęl H.9 (Missa de mitjanit) √©s, deixant de banda el Te Deum, l’obra m√©s coneguda de Charpentier. Escrita per a cor, solistes, flautes, cordes i continu, per l’ordinari hi circulen fins a deu melodies populars nadalenques (a l’estil de les misses-par√≤dia renaixentistes) que li acaben de donar un to general desenfadat i pastor√≠vol.

Intèrprets

Le Concert des Nations
La Capella Reial de Catalunya
Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal
Jordi Savall, direcció

SOLISTES
Jeanne Lefort, María Cristina Kiehr, Lise Viricel, sopranos
Gabriel Díaz, contratenor
Víctor Sordo, tenor / haute-contre
Mauro Borgioni, baríton
Christian Immler, baix

Amb el suport de

Institut Ramon Llull
ANTIGA: SAVALL, UN NADAL A VERSALLES
Preparaci√≥ del conjunt vocal   Llu√≠s Vilamaj√≥
Direcci√≥   Jordi Savall

DILLUNS, 14 DE DESEMBRE DE 2020 | 19:00 h | SALA 1 PAU CASALS

Programa de mà

Lletres

Antiga

ATENCI√ď

Aquest concert √©s gratu√Įt per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L‚ÄôAuditori Digital. Si ja tens un compte a la plataforma, nom√©s has d‚Äôintroduir les teves credencials. Si no √©s aix√≠, registra‚Äôt abans.


ATENCI√ď

Has acabat de veure la previsualitzaci√≥ del v√≠deo. Si vols veure el v√≠deo sencer, el pots comprar individualment (video_price‚ā¨), o comprar una subscripci√≥ amb acc√©s il¬∑limitat als concerts des de 7,99‚ā¨ al mes.


SUBSCRIU-TE PER 7,90 ‚ā¨ AL MES

Est√†s a punt d'adquirir aquest v√≠deo per video_price ‚ā¨. T'informem que et pots subscriure per 7,90‚ā¨ al mes i gaudir de tots els continguts amb acc√©s il¬∑limitat. Vols continuar amb aquesta transacci√≥?