Cambra: La mort i la donzella
Programa de mà d'aquest concert:
La mort i la donzella
Gratuït
Programa

BERNAT VIVANCOS: Ritual I per a doble quartet de corda (2022) 30′ – Estrena mundial, encàrrec de L’Auditori
FRANZ SCHUBERT: Quartet de corda n. 14 “La mort i la donzella”, D 810 (1824) 40′

La mort és una presència flotant i ominosa en l’obra de Schubert. El seu lied Das Tod und der Mädchen (La mort i la donzella) pren un poema de l’alemany Matthias Claudius basat en un tema molt comú en l’art europeu des del Renaixement: la imatge personificada de la mort que ataca, segresta o amenaça una donzella de caire virginal. El tema principal d’aquesta cançó va ser la llavor per a un dels quartets de corda més coneguts del compositor vienès. Un gènere, el quartet, que Schubert recupera a partir del 1820, després de molts anys de no dedicar-s’hi, amb resultats extraordinaris.

L’obra de Bernat Vivancos, fortament influïda pels anys a l’Escolania de Montserrat, proposa una connexió molt particular amb la natura i el so, amb la recerca de bellesa, sensualitat i espiritualitat. Podrem escoltar, en estrena absoluta i per encàrrec de L’Auditori, on enguany és compositor resident, l’obra Ritual I per a doble quartet de corda, una plantilla singular i poc explorada en el repertori clàssic.

Intèrprets

Quatuor Hanson
Quatuor Arod
(per cortesia d’Erato/Warner Classics)

Cambra: La mort i la donzella
Programa de mà d'aquest concert:
La mort i la donzella
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?