ESCENES: Dones i creació: “Pairidaeza” de Marina Herlop
Programa de mà d'aquest concert:
Escenes: "Pairadeza" de Marina Herlop
Gratuït
Programa

PAIRIDAEZA

El jardí és la parcel·la més petita del món i, alhora, és tot el món. Les cultures antigues ja van dedicar una atenció especial a la poètica que amaga aquest petit espai envoltat de murs. Els perses, de fet, s’hi referien amb el terme pairidaeza, que va donar lloc a la paraula paradís. Al jardí, la naturalesa inextricable queda limitada i endreçada per la mà humana, i aquest procediment té moltes concomitàncies amb el que es duu a terme en la creació artística.

En aquest concert interdisciplinari, en diàleg amb l’espai dissenyat per l’estudi d’arquitectura Takk, les arts escèniques i la dansa, Marina Herlop ens parlarà sobre la creació artística a través de la imatge del jardí. En contra de conceptes críptics sovint associats al procés creatiu, com ara la inspiració o el talent, Herlop reivindica una visió de la creació lligada a la perseverança, l’estudi, la pràctica o l’entrega.

Marina Herlop va enregistrar el que es convertiria en el seu primer àlbum, Nanook (Instrumental Records, 2016), sota el patrocini del pianista angloespanyol James Rhodes. En ell experimentava harmònicament utilitzant el piano i la veu com a úniques eines per compondre la seva pròpia música. En el seu segon àlbum, i el tercer que encara no ha pogut veure la llum, l’artista explora territoris sonors de la música electrònica.

Ara, amb l’encàrrec de L’Auditori, l’artista posa a prova la seva capacitat d’hibridar música i escena.

Escenes, la proposta d’encontre entre disciplines artístiques a L’Auditori, esdevé un espai fecund per a la llibertat creativa. La creació i la fertilitat amb la mirada, el cos i la perspectiva femenina seran el fil discursiu d’un relat artístic inspirat en la dona i la creació.

Intèrprets

Marina Herlop, direcció musical, veu, piano i teclats
Takk (Mireia Luzárraga + Alex Murillo), disseny d’espai
Òscar Garrobé, baix
Toni Llull, percussió
Marta Torrella i Helena Ros, veus, ipad i teclats
Laia Duran i Lorena Nogal, coreografia i moviment
Roger Vila, direcció escènica
Mariona Ibáñez, ajudantia de direcció i dramatúrgia
Guillem Bonfill, disseny de llums
Kiala Kanzi, Anjana Berger i Guillem Estevan, equip d’estilisme i joies
Laura Viñals, producció

En coproducció amb

ESCENES: Dones i creació: “Pairidaeza” de Marina Herlop
Programa de mà d'aquest concert:
Escenes: "Pairadeza" de Marina Herlop
Gratuït

ATENCIÓ

Aquest concert és gratuït per a tots aquells usuaris que estiguin registrats a L’Auditori Play. Si ja tens un compte a la plataforma, només has d’introduir les teves credencials. Si no és així, registra’t abans.

ATENCIÓ

Has acabat de veure la previsualització del vídeo. Si vols veure el vídeo sencer, el pots comprar individualment (video_price€), o comprar una subscripció amb accés il·limitat als concerts des de 7,99€ al mes.

SUBSCRIU-TE PER 7,90 € AL MES

Estàs a punt d'adquirir aquest vídeo per video_price €. T'informem que et pots subscriure per 7,90€ al mes i gaudir de tots els continguts amb accés il·limitat. Vols continuar amb aquesta transacció?